TO ŠTO ONA RADI SA SVOJIM TELOM, POTPUNO JE NEVEROVATNO: Kad Šakira zapleše, sve staje osim muzike

Kada Šakiru povede dobar ritam, možemo da očekujemo pravi spektakl nakon kojeg se pitamo - kako je ovo uopšte moguće

Lifestyle
16:06h Autor:
TO ŠTO ONA RADI SA SVOJIM TELOM, POTPUNO JE NEVEROVATNO: Kad Šakira zapleše, sve staje osim muzike
Kad Šakira zapleše, svi ostaju bez daha, Foto: MTV / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Još od kada se prvi put pojavila na muzičkoj sceni, sastavni deo svakog nastupa kolumbijske pevačice Šakire jeste ples.

I nije tu u pitanju samo njihanje ili đuskanje uz ritam numere, već je svaki njen scenski nastup svojevrsni umetnički projekat za koji se priprema pažljivo.

U njenim spotovima obavezno dominira dobra igra, neki tradicionalni ples koji je maestralno usavršila, a kada peva uživo bez plesne grupe i osmišljenog nastupa, tu je trbušni ples kojim iznova i iznova očarava.

Čini se da Šakira ne ume samo jedno - da peva bez da njeno telo savršeno prati ritam i plesom zavodi sve oko sebe! Kada pogledamo njene spotove, ne možemo a da ne pomislimo, kako ova žena sve ovo radi?

Kadrovi iz spota za pesmu "La Tortura" deluju kao da se pevačica pomera samo i isključivo pomoću stomaka, dok je njeno izvođenje tanga u spotu "Objection", kao i ostalih plesnih koraka, očaralo pola sveta u to vreme.

Pre deset godina u Africi, organizatori Svetskog prvenstva u fudbalu pozvali su Šakiru da nastupi na otvaranju, što je, očekivano, bio pravi bum - specijalno za ovu priliku snimila je pesmu "Waka, waka", koju je izvela uz fantastičan ples koji kombinuje moderne korake sa tradicionalnim afričkim plesom.

Još jednom, žena čijim venama osim krvi teče i vreli ples i pesma, bila je na visini zadatka!

Da je majstor trbušnog plesa pokazala je odavno, još na početku karijere, da bi do danas u gotovo svaki nastup uživo ubacivala bar poneki korak ovog zavodljivog orijentalnog načina igre.

Kada vidimo nju kako igra, odmah poželimo da se upišemo na neki kurs i naučimo bar delić prelepih koreografija i plesova.

Uskoro na Kurir televiziji moći ćete da pratite novi muzičko-plesni format "Rame uz rame sa Draganom" i vidite kako će se u plesnim izazovima snaći takmičari, koje će za plesne izazove pripremati Dragana Mirković sa svojim stručnim timom.

Rame uz rame sa Draganom
foto: Promo

Spremite se za najveći muzičko-plesni talent šou i saznajte koji talentovani mladi plesač će osvojiti nagradu od milion dinara i otvoriti sebi put ka uspehu rame uz rame sa najvećom muzičkom zvezdom regiona!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs