3 VRSTE KARMIČKOG DUGA KOJE SVAKO OD NAS MORA DA PLATI: Ako OVO ne uradite - pratiće vas do kraja života

Ukoliko uspete da otplatite svoj karmički dug osetićete olakšanje i radost a situacija koja vas je mučila i opterećivala biće rešena.

Lifestyle
11:23h Autor:
3 VRSTE KARMIČKOG DUGA KOJE SVAKO OD NAS MORA DA PLATI: Ako OVO ne uradite - pratiće vas do kraja života
3 vrste karmičkog duga koje svako od nas mora da plati., Foto: Shutterstock / Ilustracija

Neki filozofi veruju da postoje dugovi iz prošlih života. Nemoguće je dokazati da prošli životi postoje ali mi stalno žrtvujemo sebe i svoje resurse i primorani smo da uradimo neke stvari protiv naše želje.

Nešto dajemo, nešto izdržavamo a to je ono što nismo platili u prošlom životu. Ono što nismo mogli da podnesemo...to je plaćanje duga.

POSTOJE TRI VRSTE KARMIČKOG DUGA

Tužna žena, Zabrinuta žena, žena
foto: Shutterstock

Dug prema drugoj osobi.

Nalazite se u okolnostima u kojima ste primorani da date nešto drugoj osobi. Vaš novac, vaše vreme ili vašu snagu.

Stalo vam je do ove osobe. Da joj pomognete. Ponekad tolerišete njen loš karakter i nezahvalnost, ali joj opet pomažete. Iz nekog razloga osećate da treba da pomognete. Kao da morate.

Morate tolerisati njene postupke. Mada vas niko ne tera da to izdržite! Ali vi ste vezani sponama dužnosti. U svim značenjima. Dobrovoljno dajete i opraštate.

Ponekad se to dešava u parovima gde jedan toleriše drugog i brine se o njemu suprotno sopstvenim interesima, iako nema posebne ljubavi. Ili se osoba nađe kod nesposobnog rođaka o kome treba da se brine. Tada se karmički dug nevoljno plaća...

Možda vam je ova osoba pomogla u prošlom životu ili čak žrtvovala svoj život za vas. Ali niste cenili žrtvu. Možda ste izbegavali zahvalnost ili je uopšte niste imali. Sada plaćate svoje račune...

Tužna žena, Zabrinuta žena, žena
foto: Shutterstock

Dužnost prema društvu.

Stalno ste prinuđeni da rešavate tuđe probleme, borite se za pravdu i snosite odgovornost. Ne sviđa vam se, ali ne možete ništa. Moramo preuzeti odgovornost i učestvovati u javnim poslovima.

Drugi ljudi dele probleme sa vama, oslanjaju se na vas, traže nešto... I ne možete ostati u senci. Uvek morate nešto da rešavate i nekoga da spasite. Birani ste u razne komitete, postavljeni ste za vođu bez vašeg pristanka... Vi rešavate probleme drugih ljudi, pa čak i životinja, štitite ih i spasavate.

U prošlom životu ste se odrekli moći i odgovornosti, tako se veruje. Možda ste otišli ​​u manastir ili počeli da uzgajate kupus umesto da ste vladali zemljom ili da se borili protiv neprijatelja.

Svoje podanike, vojsku i porodicu ostavili ste bez vođe i bez oslonca. Niste dovoljno zaštitili slabe koji su zavisili od vas. I sada to plaćate. Iako mrzite borbu i sukobe.

Tužna žena, Zabrinuta žena, žena
foto: Shutterstock

Dužnost prema sebi.

Imate talenat i sposobnosti koje treba realizovati. Osećate da je put do realizacije je veoma težak. Nemate resurse, nemate obrazovanje koje vam je potrebno, nemate podršku. Ali osećate se kao da niste na mestu gde treba da budete. Rođeni ste da radite nešto drugo.

To vas muči. Kako je da napustite posao vozača i odete da trgujete na berzi? Ovo je besmislica! Ili da promenite posao inženjera u profesiju glumca- zvuči nemoguće!

Sudbina uvek stvara situacije koje vas podsećaju da morate! Morate da realizujete snove i da radite ono za šta ste nadareni. Inače nećete ispuniti svoju dužnost!

Možda treba da usvojite dete, osećate li to? Ili odete u zemlju u kojoj se možete ostvariti i postati srećni? Postoji osećaj u vama da to treba da uradite. Morate!

To je zato što u prošlom životu niste shvatali i cenili svoj talenat. Odustajali ste od svojih želja.

Žena, Devojka, Molitva
foto: Shutterstock

Svakim danom neplaćeni dug se povećava. A ako počnete da ga plaćate, dolazi do olakšanja. Veoma je teško otplatiti karmički dug! Kao da punite ogroman kontejner ali kantu po kantu. Ali ne vidite meru punjenja. I ne znate koliko je još kanti preostalo da se donese...

Ako uspete da otplatite svoj karmički dug, doćiće osećaj olakšanja i radosti. I situacija koja vas je mučila i opterećivala biće rešena. Kao da ste pušteni iz zaključane sobe... Dobijate ogromnu moć. Pronađite svoju sreću...

Ali karmički dug je veliki. Bolje je to dobrovoljno prihvatiti i razumeti. Tada će te se lakše nositi sa problemima i zadacima ukoliko shvatite da vraćate pravdu i plaćate sopstvene dugove. Steknite slobodu da živite baš onako kako želite.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs