PRIČA ŽENE IZ ZRENJANINA KOJA JE ZANEMELA KAD JE ČULA GDE ODLAZI PLATA NJENOG MUŽA: "Njoj se posvetio, a ne našoj deci"

Njena priča je samo jedan od mnogih primera koji ilustruju kako finansijske odluke članova porodice mogu izazvati ozbiljne probleme

Lifestyle
Autor:
PRIČA ŽENE IZ ZRENJANINA KOJA JE ZANEMELA KAD JE ČULA GDE ODLAZI PLATA NJENOG MUŽA: "Njoj se posvetio, a ne našoj deci"
Zabrinuta žena, Foto: Shutterstock

Ova žena iz okoline Zrenjanina suočila se sa teškom situacijom koja je izvor nesporazuma i sukoba u njenom braku.

Njena priča počinje sa suprugom koji je odrastao u siromašnoj porodici. Iako trenutno ima stabilan posao i pristojne prihode, on je duboko vezan za svoju nezaposlenu sestru. Ova devojka, prema rečima žene, nije pokazala interesovanje za posao ili odgovornost prema sopstvenom životu. Suprug, međutim, ignoriše njene probleme i nastavlja da je finansijski podržava, čak dozvoljavajući da koristi njegovu kreditnu karticu. Njegova sestra je postala teret za njihovu vezu, izazivajući sukobe i podele unutar porodice.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Žena se suočava sa osećajem nemoći i gneva jer njen suprug radi suprotno njenim očekivanjima. Umesto da se posveti budućoj porodici i pripremi za dolazak deteta, on ulaže svoje resurse u sestru koja ne pokazuje znakove sazrevanja ili odgovornosti. Njihov odnos je narušen, a porodični mir je ozbiljno uzdrman.

"Njegova sestra (23 godine) je – ne plašim se da upotrebim ovu reč – pijavica, ali on žmuri na probleme sa njom. Devojka je neodgovorna, "anti" sklona bilo kom obliku zaposlenja (ona misli da "zašto da gubimo vreme na posao, pošto imamo život") i prezire me što sam je "izbacila" pre godinu dana.

Finansijska podrška jednog člana porodice drugom može biti lepa gesta ljubavi i pažnje, ali ako se ne postavi granica, može dovesti do neravnoteže i problema. Ova situacija podseća na potrebu za postavljanjem jasnih granica i uspostavljanjem prioriteta kako bi se očuvala harmonija unutar porodice.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Kada je trudnoća postala deo njenog života, ova žena se suočila sa ozbiljnim finansijskim izazovima. Njena situacija je postala komplikovana kada je ostala bez punog prihoda zbog trudničkog stanja.

"Ozbiljni problemi su počeli kada sam zatrudnela i ostala sam bez pune plate. Nisam mogla više da radim zbog drugog stanja, pa sam počela da gledam na naše troškove: ispostavilo se da pokrivam oko 70 odsto troškova našeg zajedničkog života. Moj partner i ja smo se dogovorili da ćemo pokušati da budemo ekonomičniji, ali zbog velikih hirova njegove sestre, on praktično živi na poslu jer ne može dovoljno da zaradi."

S obzirom na finansijske izazove, odlučili su da pokušaju da budu ekonomičniji. Međutim, zbog stalnih zahteva i hirova partnerove sestre, njen partner je praktično proveo većinu vremena na poslu, nastojeći da zaradi dovoljno novca kako bi pokrio sve troškove. Kada je došlo vreme za pripremu za dolazak bebe, žena se suočila sa dodatnim teretom. Njena potreba za renoviranjem bebine sobe bila je hitna, a budući tata nije imao dovoljno vremena da se posveti ovom zadatku.

Tužna žena
foto: Ilustracija / Shutterstock

U nadi da će pronaći rešenje za finansijske izazove, partner joj je dao svoju karticu i podatke kako bi mogla da koristi sredstva s njegovog računa. Međutim, kada je pokušala da izvrši transakciju, otkrila je da je kartica bila stalno odbijena. Odlučila je da proveri o čemu se radi i prijavila se na njegov bankovni nalog. Tada je saznala za šokantan podatak: partnerova mlađa sestra bila je odgovorna za povlačenje više od 80.000 dinara sa računa u roku od samo nedelju dana. Ova otkrića su je potpuno šokirala.

U trenutku kada je otkrila ovu situaciju, odlučila je da hitno otvori razgovor sa svojim partnerom. Međutim, umesto konkretnih rešenja, partner ju je molio da se suzdrži od svađe i da sačeka nekoliko dana do njegove sledeće plate.

Naj žena

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs