Korisno je znati

KAKO IZABRATI NAJBOLJI JASTUK: Evo nekoliko DOBRH SAVETA koje treba imati na umu pri kupovini

Nemirno spavate, budite se umorni i osećate se kao da vas je neko pregazio? Verovatno imate loš jastuk, kažu hiropraktičari i dodaju da ćete se ako pravilno izabrete jastuk, buditi puni snage, odmorni i sveži.

Lifestyle
Autor:
KAKO IZABRATI NAJBOLJI JASTUK: Evo nekoliko DOBRH SAVETA koje treba imati na umu pri kupovini
Foto: Shutterstock

Među savetima za bolje spavanje naročito se ističe onaj da, bez obzira na to u kom položaju spavate, jastuk treba da ispuni liniju ispod glave i vrata.

* Kao prvo, on mora biti udoban, pa se ljudi često odlučuju za onaj anatomski koji ima udubljenje za glavu i podršku za vrat. Obično su napravljeni od memorijske pene, koja se oblikuje prema vašoj glavi, ali mana im je što znaju da zadržavaju toplotu, a to može da uzrokuje nemiran san u toplijim danima.

* Veliki jastuci sjajni su kao podrška kičmi pri spavanju, jer ako ih obgrlite, stavićete je u neutralan položaj, u kom neće biti opterećenja. Dobri su i za one kojima se kiselina iz želuca noću vraća u usta.

spavanje
foto: Shutterstock

* Najbolji položaj za spavanje, prema hiropraktičarima, jeste bočni ili na leđima. Ako spavate na boku, neka vam noge budu lagano savijene jer ćete tako kičmu opet dovesti u neutralan položaj, a bilo bi dobro da između njih stavite mali jastuk.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs