"ABORTIRAJ, RODIĆEŠ MONSTRUMA": Rekli su joj da nosi devojčicu sa deformitetom, ali je njena odluka ŠOKIRALA ceo svet

Tri meseca trudnoće prošla su u čistoj sreći i klasičnim sitnim dilemama koje nosi prva trudnoća. Sve se promenilo u četvrtom mesecu

Lifestyle
09:37h Autor:
"ABORTIRAJ, RODIĆEŠ MONSTRUMA": Rekli su joj da nosi devojčicu sa deformitetom, ali je njena odluka ŠOKIRALA ceo svet
Mama i dete, Foto: preentscreen/Instagram

Tri meseca trudnoće prošla su kao period ispunjen čistom srećom i klasičnim manjim dilemama koje prate svaku ženu tokom prve trudnoće. Međutim, život Soleanis Karoline Lugo Estrada, poreklom iz Venecuele, drastično se promenio u četvrtom mesecu njenog trudničkog iskustva. Na redovnom ultrazvuku, njen ginekolog je zapazio nešto što nije izgledalo u redu, ali nije želeo da se upušta u detalje pre nego što sve dodatno ne proveri. Tako je Soleanis upućena na 3D ultrazvuk kako bi se dobila preciznija slika.

Tamo je usledila vest koja je uzdrmala njen svet. Lekar je utvrdio da postoji niz deformiteta kod fetusa, ali nije davao konkretne informacije. Kasnije se saznalo da je reč o sindromu amnionskih traka, retkom skupu kongenitalnih anomalija koje nastaju kada se fibrozne amnionske trake zamotaju oko fetusa, što je dovelo do ozbiljnih komplikacija kod njenog nerođenog deteta.

Nažalost, trake su bile obmotane oko čitavog tela bebe, sprečavajući normalan razvoj i cirkulaciju.

Soleanis i njen suprug suočili su se sa odlukom koja je mnoge iznenadila. Uprkos svim sumornim prognozama i savetima lekara da razmotre prekid trudnoće, Soleanis je odlučila da nastavi sa trudnoćom. Njih dvoje su se suočili sa svojom unutrašnjom dilemom i neizvesnom budućnošću. Njihova odluka je bila jasna: neće odustati. "Hajde da ne odustanemo. Hoćeš?", rekao je suprug, a ona je odlučno odgovorila potvrdno.

Soleanis je istrajala i donela svoju ćerku Heliani na svet carskim rezom, nakon 39 nedelja trudnoće. Heliani je rođena sa težinom od četiri i po kilograma, a izgledala je drukčije od tipičnih beba. Bila je suočena sa brojnim izazovima, poput otežanog disanja, obilja deformacija po licu, rukama, nogama i lobanji. Ona i njen suprug su se suočili sa velikim izazovima i neprestanim brigama tokom prvih dana njenog života.

Lekari su često sugerisali da se odustane od daljih intervencija, ali Soleanis nije popuštala. Njena upornost i rešenost da pruži svom detetu šansu postala je nepokolebljiva snaga koja ju je vodila kroz ovu tešku situaciju. Ona je iznela trudnoću do kraja, a Heliani je došla na svet sa svojom posebnom lepotom.

Soleanis se suočavala ne samo sa izazovima u bolnici, već i sa predrasudama i osudama iz okoline. Zapanjena poglede na ulici, ružne reči i neprimerene opaske nisu je pokolebale. Kroz sve to, njena ćerka postala je inspiracija za nju. Heliani je naučila svoju majku da istraje, da se bori i da voli nesebično.

Danas, Heliani ima tri godine i napredak koji postiže je neverovatan. Iako njen razvoj ide sporijim tempom, njena majka je uz nju svaki korak. Soleanis koristi svoj glas da osvetli put drugim roditeljima i osobama koje se suočavaju sa sličnim izazovima. Ona je postala borac za inkluziju, suočavajući se sa osudama i uvredama na internetu, dok istovremeno deli priču o svojoj snažnoj ćerki sa svetom.

Kroz sve ovo, Soleanis je postala simbol snage, ljubavi i odlučnosti. Njena priča nas podseća na to koliko je važno suočavati se sa preprekama, ne odustajati i boriti se za ono što verujemo. Ona je dokaz da svako zaslužuje priliku za život, bez obzira na izazove koji mu se nađu na putu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs