TANJU BOŠKOVIĆ JE MUŽ OSTAVIO SA OKRUTNIM REČIMA: "Mislila sam da sam najgora na svetu kada me frajeri tako ostavljaju"

Tanja Bošković je naša glumica sa nepresušnom životnom snagom i neverovatno mudrim mislima

Celebrities
11:03h Autor:
TANJU BOŠKOVIĆ JE MUŽ OSTAVIO SA OKRUTNIM REČIMA: "Mislila sam da sam najgora na svetu kada me frajeri tako ostavljaju"
Tanja Bošković, Foto: Kurir/Dragan Kadić

"Niko meni nije mogao da naškodi koliko sam ja to radila sama sebi," rekla je jednom prilikom Tanja Bošković. I ovo nije njena jedina mudra misao. Naime, glumica privlači pažnju javnosti sa svojim neverovatno britkim mislima koje izražava javno i otvoreno, a mnoge žene su našu glumicu počele da doživlajvaju kao svojevrsnog gurua.

Tanja Bošković je rođena 27. juna 1953. godine u Beogradu. Potiče iz ugledne porodice, i majka Ivanka i otac Velizar su joj bili profesori književnosu, a ima sestru Slavenku koja je dve godine mlađa od nje.

Do sedamnaeste godine je živela u Aranđelovcu gde je završila osnovnu školu i gimnaziju. U Beogradu je upisala Fakultet dramskih umetnosti u klasi profesora Predraga Bajčetića. Studirala je sa Goricom Popović, Jelicom Sretenović, Radmilom Živković, Zlatom Numanagić i Brankom Jerinićem. 1973. godine je diplomirala.

Uspela je da napravi bogatu glumačku karijeru, a nema osobe koja ne zna bar za jednu njenu ulogu. Čak i danas igra bez pauza i kaže da ne veruje da će ikada prestati.

Tokom svoje dugačke i plodne karijere, Tanja je bila zvezda mjuzikla Pozorišta na Terazijama, a 1986. godine je postala stalni član Ateljea 212. Priznala je da joj se dešavalo da ovacije traju i po 20 minuta nakon izvođenja predstave.

Ono što je uvek intrigiralo javnost je njen ljubavni život, za koji ona kaže da nije bio naročito uspešan.

"Nekad sam jako patila što su me frajeri ostavljali brzo, bez objašnjenja. Mislila sam da sam dosadna i najgora na svetu kad me niko ne voli. U stvari nisu me voleli onako kako sam očekivala: bezuslovno i do kraja života", rekla je ona jednom prilikom.

Uvek je iskreno priznavala da samo za jednim pati. "Meni je žao što nisam uspela da bivam udata. Prosto mi nije Bog dao taj dar, dao mi je druge darove. Na tome sam beskrajno zahvalna. A ovo nisam umela", priznaje ona.

Volela je jednom jako, ali ta ljubav se završila neslavno, a raskid je ostavi neizbrisiv trag. Tanja iz vezi sa rediteljem Dejanom Karaklajićem ima dvoje dece, ćerku Lanu i sina Dorđa. Ćerka je krenula njenim stopama i bavi se glumom, a sin je završio Fakultet političkih nauka i početkom 2014. godine se oženio i danas živi u Americi.

Tanja Bošković
foto: Printscreen/youtube/rts zvanični kanal

"Važno je da decu naučimo da mogu da odu gde hoće i kad hoće, da im razvijemo i osnažimo krila, da im damo najbolje od sebe, celu svoju ljubav, da verujemo u njihovu snagu i da ih pustimo. Sina sam pustila u Ameriku bez pola reči. Došao mi je jedno popodne i rekao da želi da ode tamo, samo sam rekla „dobro“. On je to podneblje izabrao zbog svoje i specijalizacije svoje žene, moje divne snahe. Ona je od mog sina napravila sina i domaćina. Postigla je jedno čudo. Nit' manje žene nit' veće energije. Ako im je tamo lepo, treba da ostanu. Svoju Ameriku sam potrošila, mislim da se neću vraćati čak ni turistički. Nemojte misliti da je negde lepše nego kod nas, to je velika zabluda. Mada, volela bih da živim bliže moru."

Tanja je priznala da joj brak nije uspeo, te da ju je čovek kojeg je volela ostavio rečima: "Ne vredi, ti si udata za pozorište".

Ona kaže da je uprkos svim udarcima i nesrećnim ljubavima ipak uspela da zadrži osmeh na licu. Kao najveći uspeh u životu navodi majčinstvo. "Bog ti poveri na čuvanje to malo biće, a to je velika čast. U tom danu kad sam postala majka, ja se više ničega bojala nisam."

Tanja Bošković
foto: Kurir / Damir Dervišagić

Donosimo vam neke od njenih najmudrijih reči:

O starenju:

"Ne plašim se, to je prirodan proces. Žena u ovim godinama može da bude prelepa ako ima mir u duši i ljubav u srcu. Ne razumem se naročito u muški mozak, ali znam da se žene na pragu starenja plaše tog novog početka. Tu i dalje možete da promašite, da lutate, ali ako u tome pronađete pozitivne strane, novi početak je divan."

O životu:

"Da nisam imala tih nekoliko ozbiljnih padova, pa ja bih takva budala bila. Sad sam malo manje budala, zahvaljujući tim padovima. Kad razvalite glavom, onda se malo i dozovete pameti. Žene uzmite se u pamet, manite se ćorava posla. Jedini vaši protivnici ste vi same. I to je po pravilu ženska crta, muškarci neće protiv sebe. Žene su sklone da sebi traže samo mane, a ne znam zašto je to tako."

O ljudima danas:

"Nisu slučajno napravljene te društvene mreže. Više niko nikog ne dodiruje, niko nikog ne grli. Vi možete da živite, raditi iz svoje kuće i nikada nikog ne upoznati. Znate kako se postaje ranjen i duboko sam. Ako nema ko da vas zagrli."

Tanja Bošković
foto: Kurir / Zorana Jevtić

O ženama:

"Alal vera svim majkama koje odneguju "žene kuće". Nedavno sam videla kako je jedna mama svojoj ćerki za 18 rođendan poklonila silikonska usta za rođendan. E kukala joj majka! To je velika muka. Ali malo li izađete iz Beograda, srešćete te žene kuće koje znaju da dočekaju, znaju da se zasmeju, koje znaju da se isplaču, koje znaju i da se potuku kad treba i čedo da iznesu i slavu da spreme i ručak da skuvaju i da poštuju i oca i majku i sve to što danas više nije moderno."

O starenju:

"Spadam u ljude čeličnog zdravlja. Imam 68 godina. Poslednjih 35 godina nisam imala ni kijavicu. Ne znam kako su ljudi postali inertni. I dalje trčim, skačem, jurim, ludujem i pevam… Volim more i da plivam. I dalje jedem šaku hrane dnevno. Nikom nije potrebno više. Živim jedan zdrav seljački život. Nemam potrebu za prejedanjem u bilo kom smislu. Verovatno me molitva, pričešćivanje i ispovest drže u dobrom duhovnom i fizičkom zdravlju. To je moja radost. Nikad se nisam prostirala više nego mogu. Gospod mi je dao dara koliko mi je dao, a ja zadovoljna. Gospod je dao da imam decu, ja presrećna."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs