NEKADA JE BILA PREDMET ISMEVANJA A DANAS JE POPULARNA GLUMICA: Najniža žena na svetu uprkos predrasudama gradi karijeru

Gde je danas i šta radi najniža žena na svetu koja je ušla u Ginisovu knjigu rekorda sa svojom visinom od 63 centimetra ?

Lifestyle
Autor:
NEKADA JE BILA PREDMET ISMEVANJA A DANAS JE POPULARNA GLUMICA: Najniža žena na svetu uprkos predrasudama gradi karijeru
Gde je danas najniža žena na svetu ?, Foto: Artyom Geodakyan / TASS / Profimedia

Joti Amge je najniža žena na svetu prema Ginisovoj knjizi rekorda. Njena životna priča je prava inspiracija pa se godinama unazad pisalo o njoj. Ona danas ima 30 godina i vredno radi na glumačkoj karijeri koju je ostvarila uprkos brojnim predrasudama.

Joti Amge
foto: Rob Latour / Shutterstock Editorial / Profimedia

Rođena je 16. decembra 1993. u Maharaštri, u Indiji. Njena majka tvrdi da je bila normalne veličine na rođenju i u ranim godinama detinjstva. Prestala je da raste sa pet godina, ali je nastavila da pohađa redovnu školu. Nije smatrala svoju veličinu preprekom a sve zahvaljujući nepokolebljivoj podršci njene porodice. Kada god su zajedno, njena porodica je obično nosi tako da ona može da vidi svet sa njihove tačke gledišta. Sestra joj je bila velika pomoć tokom studija koje je Joti sa uspehom završila, prenosi Žena.rs

Joti Amge
foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Šta nauka kaže o rastu dece?

„Kada nije bila ovako poznata, ljudi su je zadirkivali i ismevali su je, bila je tada veoma utučena", rekao je njen otac. Lekari su najpre mislili da je uzrok visine ove devojke nedostatak hormona rasta. Kasnije je utvrđeno da je njeno stanje uzrokovano ahondroplazijom, oblikom patuljastostog rasta, piše "Brajt sajd".

Joti Amge
foto: Yasser Al-Zayyat / AFP / Profimedia

Kada je napunila 18 godina, Ginisova knjiga rekorda proglasila ju je najnižom ženom na svetu zbog čega se osetila "posebnom, važnom i voljenom". Joti Amge je veoma popularna glumica u rodnoj Indiji, a postaje sve uspešnija i u Holivudu! Joti je veoma aktivna na Instagramu gde ima impresivnih 1.1 miliona pratilaca.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs