VAŽI ZA NAJATRAKTIVNIJU PRODAVAČICU ULIČNE HRANE: Brzo je stekla popularnost na mrežama zbog vrednog rada i posvećenosti

Njena strast i naporan rad su evidentni u svakom aspektu njene svakodnevne rutine, od pedantne pripreme sastojaka do izražene srdačnosti i ljubaznosti sa svojim mušterijama.

Lifestyle
15:50h Autor:
VAŽI ZA NAJATRAKTIVNIJU PRODAVAČICU ULIČNE HRANE: Brzo je stekla popularnost na mrežama zbog vrednog rada i posvećenosti
Najatraktivnija prodavačica ulične hrane., Foto: printscreen/youtube/ JoyFood 조이푸드

The Bangkok Roti Ladi, takođe poznata kao Pui the Roti Ladi ili Benjavan Kaevsaen prodavačica je ulične hrane u Sala Deangu u Bangkoku koja je postala izuzetno popularna početkom ove godine kada su na Yotube-u osvanuli njeni snimci sa radnog mesta.

Naime Benjavan pravi posebnu vrstu roti palačinki od banana koje prodaje na ulicama Bankoka. Svakodnevno ima veliki broj mušterija, pre svega zbog kvaliteta i ukusa svojih poslastica.

Prodavačica
foto: printscreen/youtube/ STREET FOOD JOURNEY

U januaru 2023 je bila prisiljena da napusti svoju lokaciju i nije mogla da priušti da plaća kiriju na novoj lokaciji. Njeni fanovi su rešili da ovoj hrabroj i vrednoj mladoj ženi doniraju novac kako bi joj omogućili da sa nove lokacije nastavi da se bavi svojim poslom.

Njena neverovatna efikasnost i posvećenost u radu su nešto što bi trebalo da posluži kao primer svima. Radi od jutra do mraka i njen posao prodavca je izuzetno užurban ali ona sve postiže! Ovako izgleda jedan radni dan u njenom životu:

Prodavačica
foto: printscreen/youtube/ STREET FOOD JOURNEY

Rano jutarnje spremanje: Još uvek je mrak napolju kada Benjavan stigne na svoje uobičajeno mesto na užurbanim ulicama Bangkoka. Ona počinje dan tako što istovaruje svoja kolica, koja sadrže svu neophodnu opremu i sastojke za njen posao. Sa uvežbanom lakoćom, ona postavlja svoj šporet, osiguravajući da je stabilan i siguran jer je očekuje dug dan kuvanja.

Priprema sastojaka: Kada je šporet spreman, ona pedantno priprema svoje sastojke. Počinje mešanjem testa za roti, kombinovanjem višenamenskog brašna, vode, ulja, soli i šećera da bi se postigla savršena konzistencija. Zatim seče sveže banane i priprema sve dodatne dodatke, kao što su zaslađeno kondenzovano mleko, čokoladni sirup i seckani kikiriki. Sve je uredno raspoređeno, osiguravajući joj lak pristup svakom predmetu tokom dana.

Postavljanje menija: Dok polako sviće dan Benjavan pažljivo postavlja svoj meni, ponosno pokazujući svoje ukusne ponude prolaznicima. Ovaj upečatljiv znak ne samo da navodi dostupne opcije za roti, već i naglašava sveže sastojke i autentične tehnike pripreme koje ona koristi.

Efikasan tok rada: Kod nje je uvek sve na svom mestu, pokazuje neverovatnu efikasnost dok se stručno snalazi u svom kompaktnom radnom prostoru. Ruke joj se brzo kreću, vešto razvlače testo, dodaju filove i prže svaki roti do savršenosti. Ona ne gubi vreme, neometano prelazi sa jednog zadatka na drugi, a sve to sa osmehom na licu. Neverovatno je srdačna i gostoljubiva prema svojim kupcima.

Tajna uspeha: Ono što je naročito izdvaja od ostalih je njena nepokolebljiva posvećenost svom zanatu i pružanju ukusnih, visokokvalitetnih proizvoda svojim kupcima. Njena strast i naporan rad su evidentni u svakom aspektu njene svakodnevne rutine, od pedantne pripreme sastojaka do efikasnog toka posla. Uvek je sređena i raspoložena i ako je svaki njen radni dan izuzetno naporan.

Benjavan je pored posla i majka malog dečaka. Zaista je neverovatno kako ova vredna žena sve postiže i zasluženo je uspešna u svom poslu obzirom na svakodnevni uloženi trud i naporan rad.

Ukoliko se nekada nađete u Bankoku obavezno posetite njen štand ukusnih poslastica po kojima je i postala prepoznatljiva širom sveta. Prema pisanjima stranih medija ona se smatra jednom od najlepših i najatraktivnijih prodavačica ulične hrane.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs