ŽENA JE RODILA DETE U 56. GODINI: Sada trpi uvrede da je prastara za rađanje i da izgleda kao da mu je PRABAKA

Klaudija je jedna od retkih žena na svetu koja je prirodnim putem ostala trudna na pragu šeste decenije

Lifestyle
Autor:
ŽENA JE RODILA DETE U 56. GODINI: Sada trpi uvrede da je prastara za rađanje i da izgleda kao da mu je PRABAKA
Klaudija Raja, Foto: preentscreen/Instagram

Klaudija Raja se smatra ženom-čudom, jer je zatrudnela prirodnim putem u 55. godini života uprkos svojim godinama.

Klaudija je majka troje dece, pre nekoliko meseci na svet je donela zdravog dečaka po imenu Luka. Klaudija je pre više od 20 godina rodila prvo dvoje dece i nije mogla ni da zamisli da će se naći u situaciji da joj lekar traži da uradi test za trudnoću u šestoj deceniji.

"Kada mi je doktor tražio da uradim beta test, test krvi za trudnoću, odgovorila sam mu: 'Dragi, stvarno si smešan. Odakle ti ta ideja? Imam 55 godina.'" Međutim, znatiželja ju je navela da kupi test iz apoteke i proveri.

Na njeno veliko iznenađenje, test je potvrdio trudnoću, ali Klaudija je i dalje bila u neverici. S 55 godina, mislila je da je nemoguće da se ponovo ostvari kao majka.

Ova brazilska glumica, koja je u svom rodnom kraju veoma poznata, udala se za kolegu glumca, a Luka je njihovo prvo zajedničko dete.

"Porođaj je protekao u najboljem redu. Dečak je težak šest i po kilograma. Rođen je ove godine 11. februara".

Klaudija pored Luke ima još dvoje dece, sina od dvadeset pet godina i ćerku od dvadeset godina.

Iako je Klaudija zamrzla jajne ćelije u 48. godini, lekari su joj saopštili da je ušla u menopauzu sa 50 godina i da nema šanse za još jedno dete. Ipak, 2021. godine, ona i njen suprug su odlučili da pokušaju vantelesnu oplodnju, ali, nažalost, ona nije uspela, pa su prihvatili činjenicu da to nije bila njihova sudbina.

Uprkos godinama, doktor joj je rekao da je ponovo počela ovulacija i da bi trebalo da vodi računa "da ne zatrudni". Jako je retka pojava da žene starije od 50 godina zatrudne prirodnom putem, a kada je trudna starija žena od 35 godina, kažu da se i to smatra gerijatrijskom trudnoćom. Prema NHS, i majke i bebe se suočavaju sa povećanim rizikom od komplikacija povezanih sa trudnoćom i zdravstvenih problema koji prate sve starije žene.

Starije mame mogu da budu suočene sa povećanim rizicima u porođajnoj sali, što zbog visokog krvnog pritiska, što zbog drugih tegoba koje dolaze s godinama. Tako da su kod starijih mama moguće komplikacije tokom porođaja, kao što su produženi porođaj, potreba za potpomognutim porođajem, carski rez ili mrtvorođena deca.

Međutim, trudnoća starijih žena od 50 godina postala je češća poslednjih godina zbog napretka u tehnologiji potpomognute oplodnje. Klaudija je svoju trudnoću objavila na Instagramu u septembru prošle godine. Podelila je snimak na kojem ona i njen suprug Jarbas plešu pre nego što su pokazali pozitivan test na trudnoću.

Natpis je glasio: „Naš san da budemo roditelji nije ništa novo! „ Ja i [Jarbas Homem de Mello] smo trudni!" Klaudija je navodno molila žene imaju više empatije tokom TV intervjua u Brazilu kada je razgovarala o nekim reakcijama koje je dobila. Samo nekoliko meseci kasnije, otvorila je aplikaciju za deljenje fotografija da otkrije uzbudljive vesti o Lukinom rođenju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs