BIO JE 2 MESECA ZABORAVLJEN NA MORU POSLE JEZIVE OLUJE: Preživeo je na neverovatan način, porodica ga NIJE PREPOZNALA

Priča mornara koji je dva meseca preživeo sam na brodu u okeanu sa psom je odjeknula u svim svetiskim medijima, a mnogi ne mogu da veruju kako je ovaj čovek preživeo!

Lifestyle
10:58h Autor:
BIO JE 2 MESECA ZABORAVLJEN NA MORU POSLE JEZIVE OLUJE: Preživeo je na neverovatan način, porodica ga NIJE PREPOZNALA
Priča mornara koji je dva meseca preživeo sam na brodu u okeanu sa psom, Foto: Printscreen Instagram / Sky News

Mornar Tim Šedok je stanovnik Sidneja u Australiji koji je proveo, čak, 2 meseca na moru, izgubljen sa psom Belom! Naime, krenuo je iz La Paza u Meksiku i pokušao da preplovi Tihi okean do Francuske Polinezije. Međutim,stvari su krenule po zlu, a strašno nevreme koje ga je snašlo na otvorenom moru nanelo je veliku štetu plovilu i u tim momentu počinje borba za život.

Šedokov katamaran je oštećen u oluji otprilike mesec dana nakon putovanja. Elektronski sistem čamca je bio uništen, pretvarajući belo plovilo u samo skup splav.

Preživljavao e zahvaljujući zalihama hrane koje je već spakovao za put zajedno sa ribom koju je ulovio.

Tim Šedok
foto: Printscreen Instagram / Sky News

- Dosta sam pecao. A i poneo sam mnogo stvari sa sobom, dobre namirnice, što mi je bio dovoljno. Ali, danima sam malo jeo, jer nisam znao ni kada, ni kako ću se izbaviti, te sam štedeo. Još uvek sam veoma mršav, ali upravo sam se dobro najeo i nadam se da ću uskoro u potpunosti povratiti snagu - kaže hrabri mornar.

Tokom katastrofalne oluje, Timov katamaran je jak vetra odneo preko 1.000 milja u Tihi okean. Spašen je pukim slučajem, kada je helikopter uočio njegov čamac 1.200 milja od obale i upozorio meksički brod, koji je prevozio tunu, Maria Delia.

- Kapetanu i ovoj ribarskoj kompaniji koja mi je spasila život, mislim, šta reći? Tako sam zahvalan, živ sam. Zaista nisam mislio da ću uspeti!

Sve vreme sa njim je bio i pas "Bela", za koju ističe da je posebna.

- Ona je neverovatna, taj pas je nešto drugo, ja sam malo pristrasan, ali da. Činilo se da me je Bela pronašla usred Meksika i nije me pustila da odem. „Pokušao sam da joj nađem dom možda tri puta, a ona me je samo pratila. Ona je prelepa životinja i samo sam zahvalan što je živa - rekao je Tim i dodaje:

- Ona je mnogo hrabrija od mene, to je sigurno - zaključio je i dao je psa čanovima posade koji su ih spasili, ali pod uslovom da će imati odličnu negu.

Tim Šedok
foto: Printscreen Youtube / Sky News

Otkrio je da oseća veliki umor, ali i da je dane na moru porvodio tako što je pokušavao da popravi brod.

- Borio sam se, zdravlje mi je neko vreme bilo prilično loše, bio sam prilično gladan i nisam mislio da ću preživeti oluju, ali sada mi je stvarno dobro - kaže kroz smešak mornar.

Iako još uvek voli da bude sam na okeanu, Šedok ne vidi sebe da uskoro plovi i raduje se povratku kući u Australiju u narednim nedeljama. -

Uvek ću biti u vodi, ne znam koliko ću ponovo baš biti u okeanu, ali prirodu obožavam.

Kada su se prvi put pojavile fotografije njegovog spašavanja, Tima su uporedili sa glavnim junakom u filmu „Izbačeni“, koji je izgledao mršav, prljav i sa neuređenom bradom - baš kao i mornar u momentu kad ga je pronašao meksički brod. Bio je gotovo neprepoznatlji, porodica je bila šokirana kada je videla snimmke, ali lekari ističu da su mu sve vitalne funkcije u redu, te da će vrlo brzo povratiti izgled pre ove pustolovine sa srećnim krajem.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs