"DOBRO GA SE SEĆAM SA SRPSKOG KASTINGA" Čuveni svetski virtuozi oprostili se od dečaka A.Č. - slomljeni smo i ogorčeni

Plasido Domingo, poznati tenor, i Marijan Peler, producentkinja šoua "Virtuozi", izrazili su saučešće porodicama ubijenih u pucnjavi u školi na Vračaru .

Lifestyle
12:35h Autor:
"DOBRO GA SE SEĆAM SA SRPSKOG KASTINGA" Čuveni svetski virtuozi oprostili se od dečaka A.Č. - slomljeni smo i ogorčeni
Poznati svetski virtuozi oprostili se od ubijenog dečaka na Vračaru, Foto: Printscreen TikTok teateaxxtea

Pre četiri dana dečak od nepunih 14 godina počinio je nezapamćenu tragediju, usmrtivši osmoro svojih vršnjaka i čoveka iz obezbeđenja, u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru.

Među žrtvama bio je i osnovac A.Č. koji je imao poseban dar za muziku, a klavir je obožavao. Svestrani tinejdžer, koji je 5. marta napunio samo 14 godina, osvajao je priznanja na na nacionalnim i međunarodnim muzičkim takmičenjima.

Od njega su se oprostili i najveći svetski virtuozi, iskreno pogođeni tragedijom koja se dogodila u našoj zemlji.

Plasido Domingo, poznati tenor, i Marijan Peler, producentkinja emisije "Virtuozi", izrazili su saučešće porodicama ubijenih u pucnjavi u školi na Vračaru .

U pismu saučešća, Marijan Peler je izrazila duboku tugu i rekla da su svi u "Virtuozima" zgroženi ovom strašnom tragedijom u Beogradu. Među učesnicima "Virtuoza" bio je i jedan od učenika koji je tragično preminuo.

Plasido Domingo poslao je telegram saučešća
Plasido Domingo poslao je telegram saučešća foto: Nabscab / Zuma Press / Profimedia

"Posebno smo tužni i slomljenog srca zbog gubitka mladog A. Č. kojeg se dobro sećam sa srpskog kastinga. Iskreno saučešće njegovoj porodici od porodice ’Virtuozi’. Svi samo plačemo otkad smo saznali za ovu strašnu tragediju", navedeno je u pismu.

Plasido Domingo takođe je izrazio tugu zbog smrti dece.

"Potpuno smo slomljeni, preneraženi i ogorčeni zbog besmislenog ubistva koje se dogodilo 3. maja u školi u Beogradu. Svaki gubitak života je tragedija, a naročito kada su žrtve nevina deca. Moje saučešće svakom članu porodica koje su izgubile voljenu osobu. Molim se za svakoga od vas.“

I Domingo se setio A.Č. za kojeg kaže da je bio mlad, živahan i talentovan pijanista i briljantan muzičar sa svetlom budućnošću, ali i "ljudsko biće iz njihove zajednice".

"Mlada osoba puna radosti i snova. Delim bol sa ’Virtuozima’ zbog neobjašnjivog gubitka koji je pretrpelo celo takmičenje. Sa njima delim svoj lični bol i tugu, izražavajući najdublje saučešće svim porodicama koje su izgubile voljenu osobu u ovoj tragediji", napisao je Domingo.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs