OVO SU NAJMLAĐE SUROVE MASOVNE UBICA NA SVETU I SVI IMAJU 1 ZAJEDNIČKU STVAR: Dečak iz Beograda usmrtio je NAJVIŠE OSOBA

Ovo su najmlađe masovne ubice na svetu: Dečak (8) zločinom šokirao svet, na spisku i devojčice

Lifestyle
Autor:
OVO SU NAJMLAĐE SUROVE MASOVNE UBICA NA SVETU I SVI IMAJU 1 ZAJEDNIČKU STVAR: Dečak iz Beograda usmrtio je NAJVIŠE OSOBA
Ko su najpoznatije deca ubice?, Foto: Kurir / Petar Aleksić

Do sada smo mislili da se najsuroviji zločini koji razaraju dušu dešavaju samo u dalekim zemljama, posebno u Americi, a onda smo doživeli da jedna tinejdžer (13) i mladić (21) u roku od 3 dana hladnokrvno ugase 17 života. Nikada nije bila glasnija tišina u Srbiji, i dok svi pokušavamo da shvatima šta se desilo i kako je došlo do krvavog pira, mnoge porodice su zavijene u crno.

Shvatili smo da je upravo naš dečak i maturant OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru jedna od najokrutniji, koji je ubedljivo najviše usmrtio ljudi od svih maloletnih masovni ubica. Šok i neverica. Da li smo toliko posrnuli kao društvo i imamo li popravni ispit?

Vračar, Ubistva
foto: Kurir / Nemanja Nikolić

Dok pokušavamo da dobijemo odgovor na ova kompleksna pitanja, osvrnite se na decu širom planete, koja su takođe bila uzrok nezapamćenih zločina, svi imaju jednu zajedničku stvar - nedostatak empatije, koja se davno izgubila među ljudima. Gubitak jednog od najvažnijih osećaja kod čoveka krije se upravo u devijantnom ponašanju.

Amardžit Sada

Te 2006. ceo svet je ostao bez teksta, kada je dečak Amardžit Sada iz Indije sa samo 8 godina ubio 6 beba, uključujući i rođenu sestru! Osuđen je na doživotnu kaznu zatvora, a kao razlog za zlodelo istakao je ljubomoru zbog pažnje koju su novorodenčad dobijala od roditelja.

Kajl Alvud

Usmrtio je 2019. godine petoro članova svoje porodice, podmetnuvši požar u kući u Ilinoisu, u SAD. U tom trenutku imao je svega 9 godina.

Endrju Golden

Golden je u 11. godini, uz pomoć druga i saučesnika Mičela Džonsona (13) 1998. u srednjoj školi u Arkanzasu ubio četvoro učenika i jednog nastavnika, a još 10 ranio.

Džasmin Ričardson

Džasmin Ričardson je kanadski masovni ubica koja je osuđena zbog ubistva roditelja i mlađeg brata u Alberti 2006. Zločin je devojčica planirala sa 11 godina starijim dečkom, a kada je lišila života svoje namilije imala je samo 12. Oboje su osuđeni na doživotne kazne zatvora, sa mogućnošću uslovne slobode.

Krejg Prajs

Sa 13 godina počinio je prva ubista, a do 15-te je usmrtio ukupno 4 osobe. Pošto je Krejg počinio zločine kao maloletnik, po zakonu bi bio pušten na slobodu sa 21, a njegova evidencija bi bila zapečaćena. Međutim, njegov slučaj je postao katalizator koji je doveo do promena u zakonu države Rod Ajlend koji je dozvolio da se maloletnicima sudi kao odraslim za teške zločine.

Iako novi zakoni nisu mogli da se primenjuju retroaktivno na njega, zahvaljujući nasilnim zločinima koje je počinio dok je bio iza rešetaka, dobio je dodatnih 10-25 godina i još uvek je u zatvoru.

Marselo Eduardo Bovo

Marselo Eduardo Bovo iz Brazila imao je 13 godina kada je 2013. u Sao Paolu ubio četvoro ljudi, a nakon toga je izvršio samoubistvo.

Dečak K. K. (13) iz Beograda

Na ovu crnu listu upisao se i tinejdžer K. K. iz srpske prestonice, koji potiče iz ugledne porodice. Hladnokrvno pucajući iz očevog pištolja ubio je osam svojih drugara iz OŠ "Vladislav Ribnikar", kao i čoveka koji je obezbeđivao tu obrazovnu ustanovu i bio "dobar duh" škole, dok je mnoge ranio.

Vračar, Ubistvo, Masakr
foto: Kurir / Nenad Kostić, Nemanja Nikolić, Petar Aleksić, Privatna arhiva

Ceo zločin je pažljivo pripremao čak mesec dana i imao je spisak osoba koje je želeo da usmrti. Ispalio je preko 50 metaka, a potom se sam prijavio policiji, istaknuvši službenim licima da je "psihopata koji mora da se smiri". Neće krivično odgovarati, jer još nema 14 godina, smešten je u posebno odeljene odgovarajuće zdravstvene ustanove.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs