OVA PRIČA LEDI KRV U ŽILAMA

ODAVDE MNOGI NIKAD NISU IZAŠLI ŽIVI: Šta se krije iza vrata ukletog hotela Sesil! (VIDEO)

Niko ne može da objasni šta se zaista dogodilo

Lifestyle
18:29h Autor:
ODAVDE MNOGI NIKAD NISU IZAŠLI ŽIVI: Šta se krije iza vrata ukletog hotela Sesil! (VIDEO)
Foto: Shutterstock

Prošlo je skoro 100 godina otkako je hotel Sesil u Los Anđelesu prvi put otvorio svoja vrata za javnost. Iako je otvoren sa idejom da pruži udoban smeštaj po povoljnim cenama i bude prepoznatljiv po tome, tokom godina na ovom mestu dogodile su se jezive tragedije. Baš u ovom hotelu zabeleženo je 80 smrtnih slučajeva i gotovo ni jedan do kraja nije razjašnjen.

2013. godine, hotel Sesil je privukao pažnju celog sveta nakon što je studentkinja Elisa Lam misteriozno nestala.

Kanadska studentkinja Elisa Lam došla je 2013. godine u Los Anđeles, kako bi uživala u odmoru i odlučila šta želi da uradi sa svojim životom. S obzirom na to da je imala ograničen budžet, odlučila je da iznajmi sobu u jeftinom hotelu pod imenom Sesil, koji se nalazio u centru grada. Nije ni sumnjala da će joj to biti poslednji odmor u životu…

Prijavila se u hotel i provela nekoliko dana u njemu, a onda je jedne večeri ušla u lift i to je bio poslednji put da ju je iko video .

U javnost su dospeli snimci nadzorne kamere iz lifta na kojima se vidi neobično ponašanje ove devojke, pre nego što joj se izgubi svaki trag. Pogledajte:

Elisino telo je pronađeno u zatvorenom rezervoaru za vodu na krovu hotela, nakon 19 dana. Iako je njena smrt proglašena nesrećom, obavijena je velom misterije.

Intriga oko zlokobne zgrade bila je inspiracija za podkaste, dokumentarne filmove i amaterska istraživanja o ovom hotelu.

Ovako je sve počelo

Otvoren je 1924. godine, prvobitni plan je bila brza zarada. Ovaj hotel se nalazi na odličnoj lokaciji u Los Anđelesu, a vlasnici su izdavali sobe po vrlo pristupačnoj ceni. Do 1930-te ovde je odselo preko 10.000 ljudi.

Polovina hotela bila namenjena za goste, a polovina za one koji nisu imali sredstava da plaćaju stanove u Los Anđelesu. Među njima je bilo mnogo beskućnika lošeg zdravlja, ali i zavisnika od različitih narkotika, koji su život okonači među zidinama ovog hotela.

Tragedije su počele da se nižu odmah po otvaranju hotela

Elisa nije jedina koja je kraj života dočekala u ovom hotelu, poznat je po brojnim ubistvima, samoubistvima i drugim zločinima koji su se u njemu dogodili otkako je izgrađen početkom 20-ih godina prošlog veka.

Prva zabeležena smrt dogodila se nešto više od dve godine nakon otvaranja kada je čovek izvršio samoubistvo u svojoj sobi.

Krajem 1960-ih, penzionerka koja živi u jednoj od stambenih soba pronađena je mrtva u svojoj sobi, a utvrđeno je da je bila žrtva silovanja, fizičkog napada i uboda nožem. Njeno ubistvo nikada nije do kraja rešeno.

Serijski ubica Ričard Ramirez, bio je stanovnik hotela pre nego što je uhapšen 1985. Veruje se da je Ramirez—takođe poznat kao Noćni vrebač i Uljez u dolini—počinio neke od svojih zločina dok je boravio u hotelu Sesil. Ramirez je imao više od desetak žrtava i osuđen je na 19 smrtnih kazni, iako je umro od raka dok je bio u zatvoru 2013.

1991. godine, nakon boravka u hotelu, uhapšen je i austrijski serijski ubica. Džek Unterveger je bio novinar časopisa, a trebalo je da izveštava o životu seksulanih radnica. Umesto toga, usmrtio jje njih tri tako što ih je zadavio. Nakon hapšenja, obesio se.

Hotel je 2017. godine prodat i zatvoren zbog renoviranja. Do dan danas nije otvoren za javnost.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs