Ne odlažite sreću

1 vežba, 3 blagoslova: Radite ovo 7 dana, promenićete život iz korena!

Dani prolaze u razmišljanju o stvarima koje nemamo ili onima koje nam ne idu od ruke, kao i stvarima koje želimo da promenimo u našim životima, a premalo o onima koje su dobre, pozitivne i onima koje su nam baš kako treba
Lifestyle
01:38h Autor:
1 vežba, 3 blagoslova: Radite ovo 7 dana, promenićete život iz korena!
Foto: Thinkstock

Da li ste ikada pomislili da se upravo sada, baš u ovom trenutku svog života, nalazite tamo gde bi i trebalo da budete? Verovatnoća da je tako je vrlo mala. Baš suprotno, zasigurno mnogo više energije i vremena trošite na razmišljanje o tome kako je neko drugo vreme bilo bolje ili kako bi sve u vašem životu bilo dobro "samo da..."

Privlače nesreću, siromaštvo i bolest: Rešite se što pre ovih kućnih navika!

Razlozi zašto "odlažemo" sreću ili jednostavno zaboravimo da uživamo baš u ovom trenutku možda će nam se jednog dana činiti banalnima. Uprkos tome, često svi padnemo u zamku razmišljanja poput:

- "Samo da upišem fakultet."

- "Samo da dobijem to dugo očekivano unapređenje."

- "Samo da imam veću platu."

- "Samo da sam mršavija."

- "Samo da pronađem ljubav."

- "Samo da imam auto."

I tako unedogled čekamo svoju sreću jer uvek postoji neki razlog zašto naša sreća nije potpuna. Dani prolaze u razmišljanju o stvarima koje nemamo ili onima koje nam ne idu od ruke, kao i stvarima koje želimo da promenimo u našim životima, a premalo o onima koje su dobre, pozitivne i onima koje su nam baš kako treba. Trava je uvek zelenija na drugoj strani.

Sigurno postoje mnoge lepe i dobre i srećne okolnosti u vašim životima na kojima možete da gradite taj osećaj ispunjenosti i zadovoljstva, samo ih treba spoznati. Kakav god vas problem tišti, kakva god briga i situacija, prihvatite činjenicu da ste upravo tamo gde treba da budete.

Preuzmite odgovornost, zgrabite svoj život i veselite mu se, jer upravo na taj način svi vaši problemi su već unapred rešeni. Ako mislite da je sve navedeno za vas preteško, imamo vežbu za vas koja podjednako dobro funkcioniše kod onih više ili manje negativnih osoba, ali koja takođe pomaže i onima koji inače imaju pozitivni stav.

Staro srpsko verovanje: Šta nikako ne smete da dozvolite u svojoj kući!

Vežba se zove "Tri blagoslova" ili "Šta je danas bilo dobro". Osmislio ju je Martin Seligman, jedan od začetnika "Pozitivne psihologije" i jedan od najuticajnijih i najcitiranijih psihologa današnjice. Iako se vežbe zahvalnosti provlače kroz mnoge knjige za samopomoć, ova vežba razlikuje se po jednom, a to je da nakon što zapišete tri dnevna događaja zbog kojih ste zahvalni i srećni morate i da odgovorite zašto.

Na primer: "Hvala što sam uživao/la na kafi s prijateljima".

I odgovor zašto: "Zato što volim društvo i moje prijatelje".

Shvatili ste, čim odgovarate na još jedno malo pitanje zašto, dobijate ustvari još jedan blagoslov. Nastavite tako tri puta. Sve zapišite. Biće zabavno pročitati šta ste napisali malo kasnije. Osmeh i dobar osećaj su zagarantovani. Probajte da ovu vežbu ponavljate barem 7 dana.

Mesec rođenja otkriva: Jedna stvar oteraće nesreću, bolest i neuspeh! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs