Korisno znati

Zašto su Ruskinje toliko lepe i fatalne: 5 tajni koje svaka žena mora da zna!

Nadaleko su poznate i po svojoj nežnoj, svetloj puti i besprekornom tenu
Lepi & Zdravi
20:48h Autor:
Zašto su Ruskinje toliko lepe i fatalne: 5 tajni koje svaka žena mora da zna!
Foto: Shutterstock

Lepota Ruskinja nadaleko je slavna i mnogi se slažu da su Ruskinje među najlepšim ženama sveta. Osim gena, svoju očaravajuću, eteričnu lepotu i šarm Ruskinje zahvaljuju i određenom stilu života, a mi smo ukrali njihovih pet tajni!

Puno pešačenja kao najdraža rekreacija

Ove Slovenke više od bilo kakvih vežbi vole pešačenje. Svoja vitka tela mogu da zahvale velikoj količini pešačenja, čak i po najoštrijim ruskim zimama. Posle pešačenja, druga najomiljenija rekreacija im je plivanje, zatim vožnja bicikla, vežbanje u teretani, a koliko vole da se brinu o svom izgledu i telu, dokazuje i činjenica da često posećuju spa centre i prodavnice kozmetike.

2.Povrće i biljke u tanjiru i u kupatilu

Ishrana Ruskinja bogata je korenastim povrćem, a u njihovim tanjirima svakodnevno se nađu i tople povrćne supe, tradicionalno jelo ruske kuhinje. Ruskinje su širokih ruku prigrlile i darove prirode koje koriste za održavanje lepote kože i kose. Među najčešćim biljkama i začinskim biljem u njihovim kupatilima mogu se naći hmelj, ženska bokvica, kopriva, detelina i slično bilje koje koriste za održavanje svežine i zdravlja kože, ali i kod njege temena za sjajnu, gustu i jaku kosu.

Ruskinja koja je živela u Beogradu: Evo kakav ste vi Srbi narod!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

3.Lupkanje po licu za dugovečnu mladolikost

Kada je reč o šminkanju, Ruskinje se služe nekim neuobičajenim metodama kako bi njihova lica izgledala što svežije, zdravije i mlađe. Jedan od trikova kojim se koriste je lagano lupkanje po licu kada nanose šminku, što pospešuje mladolikost kože i pomaže da koža što duže izgleda mlado. Ruskinje su poznate po svojim velikim, očaravajućim očima, a ove prelepe žene vole još više da ih naglase obilnim slojem maskare i bogato nanesenim senkama.

4.Šminka za lepotu i zaštitu

Ruskinje su nadaleko poznate i po svojoj nežnoj, svetloj puti i besprekornom tenu što, između ostalog, zahvaljuju i hladnom ruskom vazduhu koji zatvara pore i pospešuje zatezanje kože. Uz ten poput alabastera nose odvažne boje ruževa, favoriti su im crvena i smeđa, a na ruž često još nanesu i sjaj za maksimalan efekat. Sjaj im služi i kao zaštita usana od suve i hladne klime.

U ovoj zemlji nikad nećete videti debelu ženu: 5 tajni najlepših dama na svetu!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

5. Maska od jaja za lice i kosu

Ruskinje su pobornice prirodnih tretmana lepote, naročito kada je reč o licu i kosi. Jedan od najdražih kućnih tretmana prelepim Slovenkama je maska od jaja koju prave na sledeći način:

Za lice: Umijte lice toplom vodom i osušite ga tapkanjem peškirom. Razbijte jaje i odvojite belance od žumanceta. Za masku koristite belance kojem ćete dodati kašiku mleka.Masku nanesite na lice i ostavite da odstoji 10 do 15 minuta, pa isperite lice hladnom vodom.

Za kosu: Žumancetu dodajte malo maslinovog ulja i meda, pa dobro promešajte.Masku nanesite na kosu i držite je jedan sat.Operite kosu šamponom kao i inače.

U 40. izgledaju kao da im je 25: Ovih 6 stvari Japanke rade drugačije od Srpkinja!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs