Najbolje iz prirode

Voda sa đumbirom sprečava 7 bolesti: Ko je pije redovno, zauvek je zaštićen!

Dovoljna je jedna čaša svakog jutra i poštedećete telo mnogih tegoba ili ozbiljnih oboljenja
Lepi & Zdravi
10:14h Autor:
Voda sa đumbirom sprečava 7 bolesti: Ko je pije redovno, zauvek je zaštićen!
Foto: Thinkstock

Svima nam je dobro poznato koliko je đumbir dobar za zdravlje.

Zbog svojih brojnih antiupalnih, antibakterijskih i antikancerogenih svojstava, u stanju je da spreči i izleči mnoge bolesti.

Popravlja cirkulacijuĐumbir čisti krv i izbacuje toksine. Za dobru cirkulaciju i zdravu krv pojte napravljen od 5 litara vode i 50 g rendanog đumbira. Đumbir koji vam preostane nakon što procedite đumbirovu vodu možete da koristite o kao oblogu ili spoljašnje tretiranje cirkulacije nogu.

Pomaže lečenju rakaSve više naučnika tvrdi da đumbir može da uništi ćelije raka. Zbog toga je on jedan od glavnih sastojaka u brojnim prirodnim receptima koji postoje, a veruje se da leče rak.

Ublažava glavoboljeUkoliko imate problem sa čestim glavoboljama, pijte čaj od nane sa đumbirom. Zasladite sa malo meda i ispijajte kad god vas boli glava. Razlika između đumbirovog čaja i analgetika jeste u tome što ćete sa njim ublažiti glavobolju, ali i učiniti nešto dobro i za ostatak tela.

50 godina trpeo strašne migrene: Deka (79) pronašao neverovatan lek za glavobolju!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Leči upale, eliminiše kašaljNema boljeg saveznika u borbi protiv gripa i prehlade od đumbira! Nekoliko kriški đumbira stavite u ključalu vodu i napravite čaj koji će vas ubrzo oslobofiti kašlja i zapaljenja, piše MyHealthyFoodTips.com. Važno je da čaj pijete hladan i da mu dodate malo limuna.

Ublažava tegobe usled artritisa, bol u mišićima i zglobovimaPomešajte malo đumbira i kurkume, sjedinite sa nekoliko kapi vode i utrljajte na bolna mesta. Osećaćete se mnogo bolje.

Varenje i problemi sa želucemSvakog dana žvaćite malo đumbira kako biste regulisali apetit i rešili probleme sa varenjem. Takođe, na ovaj način sprečavate mučnine i povraćanje.

Reguliše nivo šećera u krviDovoljno je da pijete čašu vode sa malo đumbira svakog jutra i nikad više nećete morati da brinete o šećeru.

Stručnjak za metabolizam tvrdi: Dijabetes može biti izlečen za 5 minuta! (FOTO, RECEPT)

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs