6 NAČINA DA POBOLJAŠTE LIBIDO: Svi problemi u krevetu nestaće začas posla

Zapamtite, redovna fizička aktivnost donosi bolju cirkulaciju, tj. bolji protok krvi kroz telo, uključujući i erekciju

Saveti stručnjaka
Autor:
6 NAČINA DA POBOLJAŠTE LIBIDO: Svi problemi u krevetu nestaće začas posla
Foto: Shutterstock

Verovatno nema gore stvari za muškarca od one kad mu "alatka" zakaže, ali za to su ponekad, zbog nebrige prema sebi, sami krivi. Erektilna disfunkcija je pojava koja se kod muškaraca javlja s godinama i zbog raznih zdravstvenih stanja. Međutim, na nju uveliko utiču stres, kao i stil života. Kako ne biste zakazali u krevetu, poradite na svojim navikama i živite zdravije, a ovo su neki ključnih saveta koji se, koliko god vam banalno izgledali, treba pridržavati....

Pazite na kilažu

Muškarci zbog debljine mogu da imaju poremećaj polne funkcije koja se manifestuje kao erektilna disfunkcija. Često se javlja i hipogonadizam, kada muška polna žlezda (testis) nije u stanju da proizvede fiziološku koncentraciju glavnog muškog polnog hormona testosterona i dovoljno dobrih spermatozoida za oplodnju. Zato vodite računa o kilaži da vam višak kilograma ne bi doneo ovakve probleme.

Zdrava hrana
foto: Shutterstock

Birajte zdrave namirnice

Kvalitetna i raznovrsna ishrana pomaže u kontroli telesne težine, što smanjuje rizik od debljine i bolesti poput dijabetesa. Osim toga, namirnice poput tamne čokolade i badema su odličan izbor za povećanje libida, pa ih slobodno gricnite tokom dana.

vezbanje
foto: Shutterstock

Vežbajte

Redovna fizička aktivnost donosi bolju cirkulaciju, što znači i bolji protok krvi kroz telo, uključujući i erekciju. Kombinujte kardio vežbe (hodanje, trčanje, plivanje) i treninge snage. Samo nemojte biti statični (samo sedeti i ležati) jer bolja pokretljivost tela donosi i bolje rezultate u krevetu.

Smanjite stres

Jedan od načina na koji vaše telo reaguje na stres je sužavanje krvnih sudova. To u prevodu znači da je, kad ste pod tenzijom, vaš protok krvi do penisa znatno smanjen. Svaki vid relaksacije i opuštanja, poput šetnje prirodom i razgovora s ljudima koji vam prijaju, pomoći će vam da se oslobodite stresa i napetosti.

Pijte odgovorno

Alkohol u umerenim količinama donekle pomaže u opuštanju i stvaranju dobrog raspoloženja. Ipak, njegova prekomerna konzumacija će pogoršati erektilnu funkciju, kratkoročno i dugoročno, piše 24.sata.hr

Prestanite da pušite

Prestanak pušenja veliki je plus za sve segmente života, pa i za seksualni. Naučnici univerziteta u Hongkongu su pratili više od 700 muškaraca starosti između 30 i 50 godina koje je mučila impotencija u periodu od tri godine. Zanimala ih je tačna veza između pušenja i kvaliteta seksa. Više od polovine ispitanih (53,8 odsto) izjavilo da su se njihovi problemi ublažili šest meseci nakon što su ostavili cigarete. Zaključak je jasan - manje cigareta garantuje bolji seks.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs