pogledajte

5 JELENINIH SAVETA KOJE SVAKA OD NAS TREBA DA NALEPI NA FRIŽIDER: Ako imate ćerku OVOME je morate naučiti

Jelena Stanivuković je naš poznati psihoterapeut, koja često u svojim gostovanjima priča na razne teme koje se tiču društva, mladih i promena koje nastaju u društvu, a sada se dotakla saveta koje je uputila mladim ženama.

Saveti stručnjaka
Autor:
5 JELENINIH SAVETA KOJE SVAKA OD NAS TREBA DA NALEPI NA FRIŽIDER: Ako imate ćerku OVOME je morate naučiti
Instagram/beautifulminds.jd, Foto: Instagram / beautifulminds.jd

Da je ženama danas teško i da su mnogo preuzele na sebe znaju svi, a sada je tom temom pozabavila i psihoterapeutkinja Jelena Stanivuković koja je nas svom Instagram profilu podelila 5 saveta mladim ženama koje svaka mora dobro da upamti.

  • Ne ulažite sve u kartu fizičkog izgleda
  • Ulažite u sebe
  • Ne bojte se da ostanete same
  • Ne jurite iz veze u vezu
  • Ulažite u svoja ženska prijateljstva
  • Nemojte ulagati svoje vreme u emotivno nedostupne ljude

U opisu ovog posta je dodala:

"Drage moje mlade dame,

Živite u vremenu kada možete mnogo više od nekih ranijih generacija, ali je zato i pritisak na vas mnogo veći. Možda je i najvažniji savet da razvijete sposbnost kritičkog razmišljanja i da povećate toleranciju na frustraciju. Upoznajte i prihvatite sebe, jer ćete tako lakše tolerisati i druge. Zavolite sebe uprkos svim manama, jer ćete tako lakše voleti i druge sa svim njihovim manama. Jer, niko nije savršen, pa ni život, što ne treba da vas spreči da uživate u sebi, drugima i životu što više… Pratite svoje autentične želje i svoj ritam, ali imajte razumevanja i za želje i ritam onih oko vas koji su vam važni. Postavljajte granice ali poštujte i tudje. Nadjite balans izmedju individualnosti i prilagodjavanja. Prvo vam je potrebno da ostanete verne sebi i svojim potrebama a drugo vam neophodno da napravite bliske konekcije sa drugima.

Obe stvari su podjednako važne."

Da li se slažete sa ovim tvrdnjama ili imate drugačije mišljenje?

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs