Obratite pažnju

Požurite, uskoro će nestati: Od moćne biljke napravite pravo tečno blago!

Uspešno leči prehladu, grip i bronhitis, a pomaže i kod dijabetesa, zatvora i astme
Lepi & Zdravi
02:48h
Požurite, uskoro će nestati: Od moćne biljke napravite pravo tečno blago!
Foto: Shutterstock

Jedna od najlekovitijih biljaka na svetu, zbog velike količine flavonoida, karotena, vitamina C i još mnogo hranljivih materija, svakako je zova.

Neni cvetovi su ono što morate iskoristiti sada kada je sezona branja u punom jeku, jer sirup cvetova zove predstavlja pravo tečno blago!

Ova biljka je vrlo kratkog veka, zato požurite u prirodu i uberite je, a kasnije je možete koristiti u slučaju prehlade, gripa, zapušenih sinusa, bronhitisa, astme i alergije. Takođe, dokazano je da sok od zove popravlja imunitet, a pomaže i kod dijabetesa i zatvora.

Dragulj ruske medicine: Sve primene zlatne vode i kako je napraviti!

Da biste napravili ovaj čudesni sok, potrebno vam je 30 cvetova zove, voda, šećer i limuntus.

Priprema: Proverite da li su cvetovi potpuno očišćeni od insekata, trave, zemlje i slično, pa ih potopite u 3 litre vode. Ostavite da odstoji 24 sata, pa izvadite cvetove i procedite tečnost kroz gazu. Dodajte 3 kilograma šećera (može i manje, prema ukusu) i 80 grama limuntusa.

Mešajte sve dok se šećer ne rastvori, pa prespite u čiste flaše. Pijte kad god i koliko god želite, jer nema neželjenih dejstava, već samo odličnih efekata po vaš organizam!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs