Sprečava bolesti, neguje kožu i kosu

Dragulj ruske medicine: Sve primene zlatne vode i kako je napraviti!

Zlatnu vodu možete da pijete, da pravite sa njom obloge ili da je koristite za masažu, a blagodeti su višestruke
Lepi & Zdravi
19:46h Autor:
Dragulj ruske medicine: Sve primene zlatne vode i kako je napraviti!
Foto: Ilustracija / Thinkstock

I dok je danas popularna srebrna voda, koja se koristi u medicini i kozmetici, malo je onih koji znaju za dobrobiti tečnosti ruskih lekara pod nazivom zlatna voda.

To je voda obogaćena jonima zlata, koja jača imunitet, povoljno deluje na nervni sistem, ujednačava puls, prolepšava kožu, poboljšava pamćenje i podstiče mentalnu aktivnost - prenosi Prirodna-medicina-recepti.

Ovu lekovitu tečnost možete konzumirati na tri načina. Možete je piti, praviti obloge od nje, ali i koristiti je za masažu.

Ruska narodna medicina - Neverovatan vid lečenja visokog pritiska pomoću joda!

Sve primene zlatne vode

Zlatna voda koristi se za prevenciju i lečenje bolesti srca, disajnih organa, organa za varenje, protiv bolova u mišićima, za sprečavanje anemije, za prevenciju i lečenje radikulitisa, osteohondroze, epilepsije i neplodnosti, a odličan je i u slučajevima slabosti jetre, grčeva, histerije i impotencije.

Osim kada je reč o medicini, zlatna voda se uspešno koristi i u kozmetici. Ona podstiče cirkulaciju, jača kapilare i pojačava mišićni tonus, a pogodna je za sve tipove kože.

Na primer, ukoliko se budete umivali zlatnom vodom, a imate masnu kožu, sa vašeg lica će nestati sav suvišan sjaj, a koža će postati glatka. Sa druge strane, suva koža zahvaljujući zlatnoj vodi postaje meka i hidrirana.

Takođe, zlatna voda se preporučuje i kod slabog korena kose i iritirane kože glave. Ispirajte kose zlatnom vodom i već posle nekoliko tretmana ojačaćete koren kose i revitalizovati kožu glave.

Zauvek zbogom opadanju kose - Prirodno ojačavanje korena po receptu ruskih stručnjaka!

Priprema zlatne vode po receptu doktorke Julije Doronjine:

Uzmite dukate ili nakit od žutog zlata (burmu, privezak, minđuše, šta god imate). Nakit mora da bude isključivo od žutog zlata, bez ukrasnog kamenja, a poželjno je da težina nakita ne bude manja od 3 grama.

Nakit operite pod mlazom vode sa česme, pa ga stavite u neoštećenu emajliranu šerpu. Prelijte zlato sa dve čaše vode, po mogućstvu filtrirane. Kuvajte nakit na blagoj vatri sve dok se količina vode ne smanji na polovinu. Izvadite svoj nakit, a vodu koristite kao lek.

Konzumiranje

Pijte po jednu kafenu kašičicu zlatne vode 3 puta dnevno. Zbog vrlo snažnog delovanja, lekovita zlatna voda pije se u malim količinama i kratkotrajno, pa zato izmedju kura lečenja pravite velike pauze.

Upozorenja

Zlatnu vodu ne smete koristiti ni u jednu svrhu ukoliko imate alergiju na zlato. Takođe, ne preporučuje se trudnicama i dojiljama.

Izlečite štitnu žlezdu - Ruski narodni recept od dva sastojka!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs