Rezultati će vas oduševiti

Svakog dana popijte čašu slane vode: Evo šta će se dogoditi! (RECEPT)

Kombinacija čiste morske soli i vode kao deo redovne prehrambene rutine može da regeneriše naš organizam evo na koje sve načine
Fitnes & Nutricija
11:42h Autor:
Svakog dana popijte čašu slane vode: Evo šta će se dogoditi! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Često slušamo o tome koliko je so u prekomernim količinama loša za naše zdravlje, ali retko se priča o njenim dobrobitima i pozitivnom efektu na organizam. Tačnije, kombinacija čiste morske soli i vode kao deo redovne prehrambene rutine može da regeneriše naš organizam zahvaljujući mineralima u ovom napitku velike nutritivne vrednosti.

Priprema: Pomešajte 3 dl vode s malim prstohvatom soli i popijte uz doručak ili tokom dana, a u nastavku pročitajte koje su dobrobiti slane vode.

Slana pasta tibetanskih monaha: Zdravi i blistavi zubi za ceo život!

1. Pravilna hidratacija

Poznato je da je moguće popiti i previše vode, a u tom slučaju u organizmu dolazi do nedostatka natrijuma koji vodi do hiponatremije. So istovremeno pomaže telu da apsorbuje vodu i održava balans natrijuma u organizmu.

2. Detoksikacija

Slana voda sadrži minerale koji pomažu u prirodnoj detoksikaciji tela i izbacivanju štetnih toksina, a takođe ima i antibakterijska svojstva, pa tera bakterije iz organizma.

Teški metali izazivaju rak: Evo kako da ih najefikasnije izbacite iz tela! (RECEPT)

3. Probava

So aktivira žlezde u ustima koje potom ispuštaju protein koji pomaže u pravilnoj razgradnji hrane i tako znatno olakšavaju probavni proces. Uz ovaj napitak nadutost će postati samo uspomena.

4. San

Za one koji pate od nesanice slana voda mogla bi da postane rešenje za neprijatne probleme. Prirodni minerali u soli smiruju telo i nervni sistem i smanjuju nivo kortizola u telu, takozvanog hormona stresa koji nam često ne da da spavamo.

Izbacuje otrove i masti za 48 sati: Napitak za vitko i zdravo telo! (RECEPT)

5. Koža

Svi želimo da imamo zdravu i lepu kožu, a u tome nam takođe pomažu minerali koje nalazimo u soli. Oni redukuju akne, osip, ekcem i održavaju kožu glatkom i čistom. Većina ljudi iz prve ruke može da potvrdi da morska voda sjajno deluje na kožu, a čaša slane vode može iznutra da pomogne u regenerisanju kože.

Ima 46, a izgleda 15 godina mlađe: Ovo je tajna mladolikosti Ketrin Zite Džouns!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs