Osećajte se zadovoljno

Šta da radite ako patite od depresije: 4 ključna saveta za ublažanje ovog poremećaja!

Depresija je jedna od najraširenijih, a istovremeno i najpodcenjenijih bolesti današnjice od koje pate na stotine miliona ljudi, a još barem toliko niti ne zna da zapravo ima dijagnozu

Nega
Autor:
Šta da radite ako patite od depresije: 4 ključna saveta za ublažanje ovog poremećaja!
Foto: Shutterstock

Osnovni pokazatelji depresije su loše raspoloženje, gubitak osećaja zadovoljstva, nedostatak energije, javljanje osećaja anksioznosti, osećaj griže savesti, promena mišljenja, apetita, pa čak i razmišljanje o samoubistvu.

Stoga evo nekoliko saveta kako se osećati zadovoljno u svojoj koži, bez da vas zaokupljuju negativne misli.

Kvalitetan san – za dobar san potreban je udoban ležaj, fizička aktivnost pre odlaska na spavanje, otkrivanje simptoma alergijskih reakcija ukoliko imate problema sa kijanjem. Idite na spavanje u slično vreme svake večeri, izbegavajte alkohol. Uslove spavanja prilagodite prostoru u kom se nalazite (zatamnjena prostorija, tišina), eterično ulje lavande (umiruje, opušta mišiće i smanjuje temperaturu tela).

Depresija, negativnost, strah: Čaj od ove biljke oslobađa vas stresa i loše energije!

foto: Shutterstock

Stres – ako sa sobom poslovne brige ponesete u krevet i izloženi ste velikom stresu zbog financijskih, poslovnih, porodičnih problema, može vam pomoći masiranje čela. Razmišljajte o pozitivnim stvarima koje vas okružuju i prepustite se maštanju.

Televizija – sklonite TV uređaje iz prostorije u kojoj spavate. TV zrači i ako nije upaljen. Isto važi i za mobilne uređaje, tablete, radio i drugo.

Zdravlje – proverite imate li problema sa štitnom žlezdom pa vam zdravstvene tegobe onemogućavaju da spavate. Ako se ceo dan, bez obzira na dovoljan broj sati koje ste proveli u krevetu, i dalje osećate malaksalo i umorno, dajte krv na pregled.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs