TRIK ELIZABET TEJLOR ZBOG KOG JE IMALA NEVEROVATNO MLADOLIKO I ČISTO LICE BEZ BORA: Tek sad su sve žene poludele za njim

Lepoti Elizabet Tejlor su se svi divili, a zbog posebne cake koju je neretko primanjivala njena koža je bila hidrirana, čista i mladolika.

Nega
14:32h Autor:
TRIK ELIZABET TEJLOR ZBOG KOG JE IMALA NEVEROVATNO MLADOLIKO I ČISTO LICE BEZ BORA: Tek sad su sve žene poludele za njim
Elizabet Tejlor, Foto: Profimedia

Lepotica poput Elizabet Tejlor se jednom rađa - mišljenje je brojnih ljudi širom sveta. Za nju su godine bile samo broj, jer kad god bi se pojavile, sve drugo je padalo u drugi plan. Očaravala je zanosnim izgledom, a pred njenim seksepilom muškarci su padali kao pokošeni.

Retku i neverovatnu lepotu čuvene Kleopatre pratila je njena velika ljubav prema šminkanju i kozmetici, pa je legendarna glumica, pored toga što je bila najlepša svog vremena, bila i jedna od negovanijih žena u Holivudu.

Elizabet Tejlor
foto: Profimedia

Slavna Liz temeljno se bavila negom kože i kose, mislila o svakom detalju i imala složenu rutinu, a malo je poznato da je primenjivala neobičan piling kome je dugovala mladolik izgled i savršeno glatko lice.

Kako je svojevremeno pisao Vogue, Elizabet Tejlor imala je običaj da brije lice kako bi uklonila mrtve ćelije kože i napravila savršeno čisto "platno" za šminkanje.

Decenijama pre nego što je ova tehnika za negu lica postala popularna, slavna oskarovka primenjivala ju je na svoj način i tako održavala kožu lica hidriranom, zdravom i mladolikom.

1 / 6 Foto: Profimedia

Danas je ova tehnika poznata kao dermaplaning i podrazumeva dubinsko čišćenje kože zahvaljujući kome koža lica lakše "diše", deluje odmornije, hidriranija je i osvežena.

Šta je dermaplaning?

Dok su u prošlosti žene poput Elizabet Tejlor i Merilin Monro koristile obične brijače, danas za to postoje specijalizovani skalpeli, zahvaljujući kojima je moguće ukloniti i najmekanije i najtanje vlasi. Dermaplaning zapravo deluje kao piling, a ovaj tretman pokazao se vrlo korisnim.

Elizabet Tejlor
foto: Profimedia

Kako stručnjaci objašnjavaju, zahvaljujući dermaplaningu, koji se uglavnom izvodi jednom mesečno, koža bolje apsorbuje proizvode za negu, a šminka bolje prijanja uz kožu i lice izgleda svežije.

Pre svega je ovaj tretman namenjen za čišćenje masne kože koja je sklona aknama i mitiserima, ali može da se prilagodi i normalnoj koži.

Ipak, imajte u vidu s dermaplaningom treba biti na oprezu – ukoliko se ne radi vešto, može doći do zapaljenja kože i crvenila.

(Stil / Glossy)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs