Budi lepa i negovana

KRATAK VODIČ ZA ČIST I BLISTAV TEN: Koliko puta dnevno treba čistiti lice i čime to ne bi trebalo raditi

Možete imati najskuplju šminku, ali ako nemate čisto lice i lep ten, sve pada u vodu

Nega
Autor:
KRATAK VODIČ ZA ČIST I BLISTAV TEN: Koliko puta dnevno treba čistiti lice i čime to ne bi trebalo raditi
Foto: Thinkstock

Koliko puta dnevno bi trebalo čistiti lice? Odgovor je - dva puta dnevno, ujutro i uveče. A ako ceo dan nosite malo jaču šminku, lice je poželjno očistiti još jednom tokom dana, čim vam šminka više ne bude potrebna. Jedna od čestih grešaka u svakodnevnoj nezi lica je to što dame nakon posla ili u poslepodnevnim časovima često odspavaju s kompletnim mejkapom, a ta navika je izuzetno loša za kožu.

žena, ogledalo, krema, nega, lice
foto: Shutterstock

Ujutro

Ujutro, nakon umivanja, lice je dovoljno prebrisati tonikom, a nakon toga treba nežno, uz blagu masažu, naneti dnevnu kremu. Gelove i pene za lice treba koristiti samo ako ste skloni upalnim procesima ili ako se lice noću mnogo masti.

čišćenje Lica
foto: Shutterstock

Uveče

Večernja rutina čišćenja lica mora biti temeljna zbog velike količine prljavštine koja se nakupi tokom dana, a za to nam je neophodno mleko ili ulje za čišćenje, koje na lice treba naneti kružnim pokretima i kome treba dodati malo tople vode, koja će pomoći da se pore otvore i tako dubinski očiste. Nakon toga lice treba oprati umivalicom. Ako lice čistite micelarnom vodom, znajte da i nju obavezno treba isprati vodom. Kad to uradite, lice bi trebalo očistiti tupferom na koji je nanet tonik. Tek onda ste spremni za nanošenje seruma, kreme za područje oko očiju i noćne kreme.

Skidanje šminke, Vlažne maramice
foto: Shutterstock

Oprez s maramicama

I za kraj, evo još jedne stvari koju bi trebalo znati: ako koristite maramice za čišćenje lica, budite svesni da one nisu dovoljne za temeljno skidanje šminke i da nakon njih obavezno treba odraditi ceo postupak čišćenja. Preporuka je da njih izbegavate, sem u slučaju kad vam treba brzo delovanje.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs