PLASTIČNI HIRURG KOMENTARIŠE IZGLED NAJLEPŠIH SRPKINJA: Da li su Nataša, Sloboda i Jelisaveta zaista prirodne?

Dr Nada Maksimović otkriva šta su prema njenom mišljenju radile na licu naše čuvene glumice Sloboda Mićalović i Jelisaveta Orašanin, kao i pevačica Nataša Bekvalac

Nega
11:29h Autor:
PLASTIČNI HIRURG KOMENTARIŠE IZGLED NAJLEPŠIH SRPKINJA: Da li su Nataša, Sloboda i Jelisaveta zaista prirodne?
Šta su Nataša Bekvalac, Sloboda Mićalović i Jelisaveta Orašanin radile na licu?, Foto: ATA / Marija Mladjan; Antonio Ahel

U poslednjih nekoliko godina svesni smo da nas preplavljuju trendovi “više je više”, verovatno doneti iz nekih drugih zemalja, koji od mnogih žena prave izgled plastičnih lutaka. Ali, Srbija je poznata kao zemlja lepih ljudi, koji i dalje čine većinu. Javna scena, bilo da je gluma ili pevanje, nije izuzetak.

Kako naše najpoznatije lepotice održavaju dobar izgled lica, a izgledaju tako prirodno? Da li je danas moguće biti lepa i potpuno prirodna?

Da bismo to otkrili, pitali smo za mišljenje specijalistu plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije dr Nadu Maksimović.

Dr Nada Maksimović
Dr Nada Maksimovićfoto: Privatna Arhiva

Ona je za Stil prokomentarisala izgled pevačice Nataše Bekvalac i glumica Slobode Mićalović i Jelisavete Orašanin.

Nataša Bekvalac je Barbi ikona koja se ne menja, te je godinama uzor mnogim devojčicama i devojkama. Slatka, plava Novosađanka uvek je privlačila pažnju lepim crtama lica, savršenom figurom i vedrim osmehom. S ozbirom da sam je davno videla uživo, znam da je imala manje probleme sa teksturom kože, koje je sada verovatno rešila. Najčešće u te svrhe radimo laserske tretmane kože, koji otklanjaju sitne neravnine, kapilare i hiperpigmentacije.

Prateći Natašinu karijeru godinama unazad, primećujem da se njene crte lica ne menjaju, ali je za njih prvenstveno odgovorna genetika, kao i kod njenih sestara, jer su sve tri zaista lepe. Što volim da kažem, Nataša ima jedan od, po mom mišljenju, idealnih prirodnih noseva. Moguće je da lepotu održava u pravcu prevencije starenja sitnim procedurama kao što su botoks, injektabilna hidratacija lica i poneka korekcija hijaluronskim filerima. Ali, zaista čuva te svoje crte lica, što je vrlo pohvalno jer ono što priroda podari, a lepo je, ne treba menjati. I dalje ostaje ona lepa Nata iz Novog Sada, uzor po izgledu sad i malo starijoj populaciji žena.

Sloboda Mićalović, eh. Ako biste me pitali kako jedna brineta treba da izgleda, to je ona. Žena čije je lice krojeno za sklad sa smeđom bojom kose i koja bez trunke šminke može da ozari svaku prostoriju u koju uđe. Verujem da Sloboda dosta ulaže u klasičnu kućnu negu kože i dobru hidrataciju organizma, spolja i iznutra. Ima vrlo ozbiljne i ženstvene crte lica, bademaste oči, te podseća na one francuske lepotice kojima osim maskare i crvenog ruža ništa više nije potrebno za naglašavanje svoje lepote.

Upoređujući njen izgled ranije i sada, verujem da je radila korekciju gornje trećine lica botoks tretmanom i hidrataciju usana hijaluronskim filerom, ali umereno. Ako bih ja brinula o Slobodinoj koži, ne verujem da bih joj predložila ništa više osim mezoterapija, lasera i biorevitalizacije. Eventualno, poneki površni hemijski piling u zimskom periodu. Drago mi je da takve glumačke dive postoje i da su priznate i prepoznate i u svetu.

Jelisaveta Orašanin, žena savršene figure. Znam da je korigovala grudi silikonskim implantatima, ali u skladu sa svojom građom, odnosno obimom grudnog koša. Verujem da je korigovala i nos, ali ne na način na koji smo danas navikli da gledamo devojke koje dolaze iz drugih zemalja. S obzirom da ima izduženi oblik lica, nos joj je vrlo skladan i nije izgubila na svom identitetu. Za nju mogu da tvrdim da je verovatno radila i korekciju srednje trećine lica hijaluronskim filerima, bez naglašavanja jagodica, što je opet u skladu sa njenim faciesom.

Da li koristi botoks tretmane, ne znam, jer je glumcima to problem zbog mimike koja im je potrebna za svakodnevni posao. Ali, uvek se i doza botoksa može korigovati tako da se mimika očuva donekle. Naravno, tu je i dobra nega kože kod kuće, jer čim Jelisaveta može bez šminke da bude eksponirana foto-aparatima, znajte da nikad ne leže da spava, a da se ne pobrine da joj koža ostane čista i hidrirana. S godinama i Jelisaveta postaje lepša i zavodljivija.

- Sve tri dame se bave javim poslom, verujem da imaju dobre lekare koji brinu o njihovom izgledu, a mislim da bi tako trebalo i da nastave, kao primer pravilne nege i, ponoviću, kože koja može i bez slojeva i slojeva šminke, da izgleda primerno, lepo i blistavo, zaključuje dr Maksimović.

U galeriji pogledajte još fotografija naših poznatih lepotica.

1 / 7 Foto: Kurir / Zorana Jevtić

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs