ŽENE ODUŠEVIĆE VAS OVAJ TRIK ZA BUJNIJU KOSU: Potrebno je samo da u šampon dodate ovaj sastojak koji se često koristi

Pospešiće i da vam teme bude čistije i omogućiti brži rast kose!

Nega
Autor:
ŽENE ODUŠEVIĆE VAS OVAJ TRIK ZA BUJNIJU KOSU: Potrebno je samo da u šampon dodate ovaj sastojak koji se često koristi
Trik za bujniju kosu od samo jednog sastojka., Foto: instagram

Zdrava i negovana kosa je nešto što će većina ljudi prvo primetiti na ženi. Zbog toga drage dame ukoliko već niste čule za ovaj trik koji obećava sjajnu kosu i njen brži rast sada je pravo vreme da ga isprobate.

U pitanju je karanfilić, poznat po specifičnom ukusu i mirisu, zbog čega je neizostavan u domaćinstvu, ali to nije njegova jedina svrha. Često se koristi i u kineskoj narodnoj medicini protiv nadutosti i gasova ili kao sredstvo protiv bolova, a pošto je bogat esencijalnim hranljivim materijama kao što su vitamin E, magnezijum i kalcijum, teorija da pomaže u nezi kose ima smisla.

Karanfilić
foto: Shutterstock

Sve to utiče na jačanje folikule dlake i omogućava rast kose. Takođe, pospešiće da teme bude čistije, naročito kod onih koji pate od suve i masne kože glave ili svraba na temenu.

Pramenovi, Kosa, Frizura, Boja Kose
foto: Printscreen Instagram/negin_mirsalehi

Potreban vam je šampon koji inače koristite, ali je poželjno da bude prilagođen vašem tipu kose i ne previše agresivan. Možete koristiti ceo karanfilić ili u prahu – ako koristite celi, usitnite ga da bi se oslobodilo eterično ulje. Zagrejte vodu da ne bude previše vruća, pa dodajte karanfilić u prahu ili one izdrobljene, ostavite da odstoji 15-20 minuta.

Procedite smesu i pomešajte je sa šamponom, tako da jedna trećina bude mešavina od karanfilća, a dve trećine šampon. Ovu smesu koristite i kao običan šampon, nežno umasirajte u kožu glave i dobro isperite, prenosi Krstarica.rs

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs