Neverovatno

PRIČAJU DA SU PRIRODNE, A URADILE SU OVE OPERACIJE: Male estetske korekcije koje od obične devojke čine lepoticu! (FOTO)

Ako mislite da su rođene savršene sve te manekenke i pevačice, grdno se varate. Evo koje estetske zahvate su imale u skorije vreme

Nega
Autor:
PRIČAJU DA SU PRIRODNE, A URADILE SU OVE OPERACIJE: Male estetske korekcije koje od obične devojke čine lepoticu! (FOTO)
Foto: Profimedia

Poslednjih godina estetska hirurgija koja samo malo menja fizički izgled, postala je pravi hit.

Dana Omari radi kao u savetovalištu u medicinskom spa centru i svoja je nagađanja o plastičnim operacijama poznatih pretvorila je u veliko carstvo na društvenim mrežama. Njen instagram profil, prati više od 200 hidljada ljudi,a na njemu možete videti koje estetske zahvate su imale slavne zvezde.

"Razmislite o ljudima u svom životu koje poznajete, kad su izgubili na težini, kako su ostarili. Ne menjaju se ljudi u roku od samo nekoliko godina, osim ako se radi o drastičnom gubitku težine ili su se baš podvrgnuli estetskim zahvatima i promene nešto na sebi," rekla je Omari za The New York Post.

"Osećam da bi neki od poznatih trebali da budu iskreniji, posebno oni koji naglašavaju da su potpuno prirodni, a očigledno nisu i još uz to pokušavaju da prodaju nešto".

"Svi su oni jako lepi, ali nisu to postigli samo uz pomoć joge i vode!"

Podizanje očiju

Poznato i kao kantoplastika, “ukošene” ili “mačkasti pogled”, ovim se zahvatom spoljni ugaoočiju podiže hirurškim putem, kako bi se stvorio dramatičniji izgled. Menja nagib vaših očiju i čini oko malo većim, ali kad povučete izgleda više koso. Omari smatra da je najbolji primer ovog zahvata manekenka Bela Hadid, iako ona odlučno tvrdi suprotno i negira da je radila bilo kakvu vrstu estetske operacije na sebi. Bela je tako u jednom intervjuu rekla: “Bojim se da stavim filere u usne. Ne bih želela da upropastim svoje lice.”

Zatezanje lica „poput konjskog repa“

"Ovaj zahvat ovako se neobično naziva zbog toga što se „face lift“ radi visoko na slepoočnicama što onda može dati taj podignuti izgled", rekla je Omari za The New York Post i dodala kako smatra da se ovom zahvatu podvrgla pevačica Arijana Grande.

Presađivanje kose

Neki muškarci imaju genetsku predispoziciju za rani gubitak kose. Ako ste poznata javna ličnost, proređena kosu sigurno biste želele sakriti. To je i razlog zašto se mnogo mladih muškaraca odlučuje za hirurško presađivanje kose. Omari procenjuje da se na taj potez odlučio i reper Mašin Gan Keli.

"Kod presađivanja kose zapravo se uzimaju žive folikule kose s mesta gde to neće biti vidljivo. Većinom se kosa uzima sa potiljka i transplantuje na prednji deo glave.“

Mali silikonski implantati za grudi

Prošli su dani kad su se ugrađivali veliki implanti poput Pamele Anderson. Danas poznate dame žele povećati svoje grudi, ali gotovo neprimetno. „Većina žena, osim možda nesrećnog razdoblja u kasnim 90-ima i početkom 2000-ih, odlučuje se za veličinu koja im pristaje. Ako su sitnije, ili ako nisu preterano mršave, obično se ne odlučuje za ogromne veličine.“ Prema Omari, poznate dame koje su se podvrgle ovom estetskom zahvatu su Kendal Džener i Olivia Rodrigo.

Oblikovanje tela Sculptra

Dermalni fileri koji se većinom koriste na licu, posebno na obrazima i usnama, mogu se koristiti i na telu kako bi stvorili obline. Omari objašnjava da Sculptra „popunjava volumenom baš poput filera za usne, ali i nadograđuje kolagen, što također može uticati na veličinu i oblik te može potrajati i do tri godine.“ Sculptra zahvat za popunjavanje bokova prema Omari, koštao bi oko 15 hiljada dolara, ali često ide zajedno sa liposukcijom, budući da može ispraviti nepravilnosti na bedrima, zadnjici ili na bokovima. Ovaj zahvat koji je prema Omari prigrilila Kajli Džener, nije trajan, što ga stavlja izvan dosega „običnim smrtnicima“.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs