Pravilna nega kože

Sprečite perutanje kože zimi: U 5 koraka do savršenog tena

Nanosite hidratantnu kremu, izbegavajte agresivna sredstva za čišćenje kože koja su puna alkohola i ne izlazite bez zaštitnog sloja pudera na licu
Nega
08:10h Autor:
Sprečite perutanje kože zimi: U 5 koraka do savršenog tena
Foto: Shutterstok

Osećaj suvoće i perutanje kože lica su česti problemi mnogih žena, pogotovo zimi. Zbog centralnog grejanja u zatvorenim prostorijama, baš kao i zbog jakog vetra na otvorenom koža postaje suva i poroznija, a samim tim nastaju i brojni problemi.

Kako biste uspeli da sačuvate lepu i negovanu kožu, donosimo nekoliko važnih pravila:

1. Ne preskačite hidratantnu kremu

Hidratantna krema zimi je obavezna! Nanosite je ujutru i uveče, a po potrebi i tokom dana. Ako inače imate masnu ili mešovitu kožu, ne kupujte hranjive, teške kreme - odlična hidratantna krema ukloniće osećaj zatezanja, sprečiće pucanje kože, i to bez straha da će masne zone postati još masnije.

2. Promenite sredstva za čišćenje kože

Agresivna sredstva puna alkohola nisu najbolji izbor za zimu. Odaberite kremaste varijante koje će nežno da uklone šminku i nečistoće s lica. Odličan izbor su i maramice za uklanjanje šminke.

3. Ne kopajte lice

Rezultati "kućnog kopanja" nikada ne izgledaju lepo, a zimi mogu da dovedu do ozbiljnog perutanja kože, pa zato treba da izbegavate stiskanje mitisera i bubuljica u kućnoj radinosti.

4. Ne izlazite bez zaštitnog sloja pudera na licu

Leti je bolje da ostavite kožu nenašminkanom, ali zimi puder pomaže da zaštitimo lice od štetnih uticaja. Naravno, i BB i tonirane kreme su odličan izbor.

5. Pripazite na kvalitet maramica

Maramice kojima brišete nos takođe mogu da oštete kožu. Izdvojite malo više novca i odaberite najbolje za svoje lice.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs