Pravilna bjuti rutina

Prepreka između vas i savršenog tena: Ove bjuti greške sigurno pravite a da toga niste ni svesni!

Kada prestanete da pravite ovakve greške, stanje kože će vam se značajno popraviti

Nega
Autor:
Prepreka između vas i savršenog tena: Ove bjuti greške sigurno pravite a da toga niste ni svesni!
Foto: Shutterstock

Čini se da je opsesija negom sve veća poslednjih godina. Koji god da je vaš režim nege kože, verovatno ste krivi za kršenje barem jednog pravila nege.

Kreme i serumi su odlični, ali ukoliko ih ne upotrebite na pravilan način, nećete izvući maksimum iz njih.

Ove greške ne želite da pravite:

Preterana količina proizvoda za negu kože

Sa toliko opcija, teško je izabrati onu pravu. Ako mislite da je više boje i da ćete imati više koristi ukolki koristite veliki broj proizvoda, grešite.

Ponekad prekomerna upotreba proizvode može da preoptereti kožu. Na primer, ako koristite višestruke proizvode koji sadrže iste agresivne supstamce, možete da poremetite zaštitnu barijeru kože. Kada se radi o aktivnim sastojcima, pokušajte da se držite ovog pravila, što je sastojak jači, manje ga koristite.

Imate slabu cirkulaciju: Uz pomoć ovih namirnica izlečićete je nikad lakše! (JELOVNIK)

Zanemarivanje vrata

Mnogi u ritualu nege zanemare vrat. Trebalo bi da čitav režim nege sprovedete sve do ključne kosti, uključujući čišćenje, piling, toniranje i naravno hidrataciju. Pobrinite se da ste blagi kada se radi o nezi varat i dekoltea, jer je ona veoma osetljiva. Proizvode uvek nanosite na gore kako ne biste povlačili kožu i stvarali bore.

Nepravilno nanosenje proizvoda

Pravilan redosled nanošenja proizvoda je veoma važan. Ako ih nepravilno nanosite, možete da sprečiti da se formula i aktivni sastojci pravilno apsorbuju u kožu.

Opšte pravilo koje treba slediti je: prvo nanosite kreme lakših formula, kako ne bi blokirale teže kreme. Takođe treba da sačekate nekoliko minuta između nanošenja svakog proizvoda kako biste mu pružili priliku da ga koža upije.

Ne nanosite kreme u pravilnom smeru

Jedna od najvećih grešaka koju možete da napraviti vašoj koži je povlačenje kože prilikom nanošenja proizvoda u pogrešnom pravcu.

Osim pravca u kojem nanosite kreme, morate da budete jako nežni sa svojom kožom, inače ćete se samo suprotstaviti poslu koji vaša krema radi.

Trikovi za frizuru kao iz salona: Same stilizujte kosu na jednostavan način!

Kako pravilno nanositi kreme: Klizite prstima preko lica pomoću četvrtog prsta, jer je to najslabiji prst. Počnite od mosta nosa, zatim nastavite duž čela, oko oka i do obraza.

Završite sa područjem oko očiju, koristeći pokrete tapkanje. Ovo će pomoći da se poveća cirkulacija i poveća limfna drenaža, što će ukloniti toksine iz vaše kože.

Nedovoljno vode

Ako pitate bilo kog dermatologa koje je njiho osnovno pravilo za negu kože, svi će vam reći da je to dovoljan unos tečnosti. Važno je da na vreme usvojite ovo pravilo kako biste imali bolju kožu. Ono što unosimo u organizam se odražava na spoljašnji izgled.

Ako je vaše telo, a time i koža dehidrirana izgledaće umorno i pore će postati vidljivije. Zato u toku dana se trudite da popijete najmanje dva litra vode.

Ne nanosite SPF

Ono što mnogi ljudi ne shvataju, je da je starenja kože direktno vezano za izlaganje suncu, pa je nošenje kreme za sunčanje obavezno.

Savet za nanošenje: Nanosite kremu za sunčanje nakon režima nege kože, ali pre nanošenja šminke. Takođe, imajte na umu da kremi za sunčanje treba oko 20 minuta da se aktivira.

Ključna stvar za mega volumen: Ovako se pravilno koristi pena za kosu!

(stil.kuriri.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs