Čaj

Očajnički želite bebu: Čaj od ove biljke leči sterilitet i ima veliku moć! (RECEPT)

Ova biljka je mnogim očajnim ženama pomogla da postanu majke
Medicina
20:58h Autor:
Očajnički želite bebu: Čaj od ove biljke leči sterilitet i ima veliku moć! (RECEPT)
Foto: Thinkstock

Macina trava je mnogim očajnim ženama pomogla da postanu majke. Tako je vremenom i dobila nadimak očajnica a njen latinski naziv je Marrubium vulgare.

Na našim prostorima ona je verovatno najpopularnija biljka za lečenje steriliteta kod žena. Macina trava pre svega utiče na uspostavljanje zdravog menstrualnog ciklusa kod žena bez čega uglavnom nije ni moguće začeće. Ova biljka reguliše rad polnih žlezda i proizvodnju polnih hormona. Na osnovu toga pomaže i u suzbijanju raznih drugih problema kod žena kao sto su predmenstrualne i menstrualne tegobe.

Macina trava za lečenje ženskog steriliteta upotrebljava se u vidu čaja i priprema na sledeći način:

Jednu kašiku macine trave potopiti u 2,5 dl hladne vode. Staviti da proključa, skinuti sa vatre, poklopiti i ostaviti da odstoji oko sat vremena. Nakon toga procediti i piti dnevno po 3 ili 4 ovakve doze čaja.

Ovako pripremljen čaj od macine trave je za žene koje nemaju drugih oboljenja bezbedan za upotrebu. Pošto se organizam ne može za kratko vreme uvesti u stanje potpuno regulisanih hormona, čaj od macine trave potrebno je redovno piti najmanje mesec dana a obično se tek za 2-3 meseca postiže zeljeni efekat.

Ne treba ga piti za vreme menstrualnog ciklusa. U svakom slučaju nakon 3 meseca neophodno je napraviti pauzu od mesec dana jer kod nekih osoba preterano dugotrajna upotreba čaja može dovesti do pojave hipertenzije (povisen krvni pritisak).

Ako želite bebu, radite ovo nekoliko puta tokom dana i ne brinite!

Ukoliko dođe do željene trudnoće zahvaliti se macinoj travi i tada obavezno prestati sa ispijanjem čaja, zato što u tom momentu u telu žene otpočinje drugo stanje i jedan sasvim drugačiji hormonski ciklus.

Prema tome, ako želite dete a jos uvek niste uspeli da zatrudnite, nemojte biti "očajnice" jer duhovno stanje očaja takođe ometa proces oplodnje.

Opustite se uz macinu travu, ona leci nekoliko ženskih bolesti koje vam onemogućavaju da postanete majke.

Dakle, osim što pomaže da se uspostavi zdravo stanje jajnika i materice, leči i razne bakterijske infekcije koje su svakako neprijatelji trudnoće.

Jedna zanimljivost vezana za ovu biljku:

Macina trava (na hebrejskom jeziku - marrob) je jedna od ukupno pet svetih biljaka kojima se tradicionalno obeležava najsvetiji jevrejski praznik Pasha. U vezi sa tim da podsetimo da je to narod koji je vekovima imao izražen matrijarhat, do te mere da i danas nacionalnu pripadnost posmatraju preko ženske linije. A žena je svakako simbol plodnosti jer ona ima moć da na svet donese novi život.

Sada da nabrojimo jos neka lekovita svojstva macine trave koja mogu biti od koristi i široj populaciji:

Kroz dugu tradiciju veoma se dobro pokazala u lečenju disajnih organa (kašalj, grip, bronhitis, tuberkuloza...), jer podstiče izlučivanje sluzi. Ona stimuliše izlučivanje žuči što olakšava rad žučne kese. Olakšava probleme sa varenjem uz pojavu nadutosti. U Meksiku je čak preporučuju osobama koje boluju od dijabetesa jer se istakla kao dobro prirodno sredstvo za snižavanje nivoa sećera u krvi.

Macina trava pomaže kod grčeva u mišićima i to ne samo mišića materice vec i drugih. Koristi se i spolja na koži, kao sredstvo za čišćenje rana.

Uzroci smanjene plodnosti kod žena: Posle 35. godine, ovo je jedini način da zatrudnite!

Napomena:

Čaj od macine trave se upotrebljava isključivo po potrebi i nikako se ne svrstava u neobavezne napitke. Ne treba ga piti u toku trudnoće i dojenja.

Dva puta blagoslovena blizancima: 10 godina posle, jedna poruka im promenila život! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs