Isprobajte

Ako želite bebu, radite ovo nekoliko puta tokom dana i ne brinite!

Muškarci će dobrovoljno pristati na ovo, a i vama će se svideti
Trudnoća
22:08h Autor:
Ako želite bebu, radite ovo nekoliko puta tokom dana i ne brinite!
Foto: Shutterstock

Redovan seks tokom čitavog meseca, a ne samo tokom plodnih dana povećava šansu za začećem, pokazalo je istraživanje.

Naučnici su dokazali kako se zbog redovnog seksa menja ženski imunitet zbog čega će teže odbaciti spermatozoide i embrion kao „strane uljeze“.

"Najčešća preporuka ginekologa parovima koji pokušavaju dobiti dete je da se redovno seksaju, čak i tokom tzv. neplodnog perioda, jer tako povećavaju šanse za začeće. No do sada je bilo nejasno zašto," istakla je voditeljka istraživanja dr. Tiernei Lorenz.

Dodala je kako je studija po prvi puta pokazala kako "redovna seksualna aktivnost podstiče oblik imuniteta koji olakšava trudnoću“.

Nikada neću imati decu zbog prerane menopauze: Kako se Amanda izborila sa teškim saznanjem!

Najplodniji dani, pojašnjava, počinju pet dana pre ovulacije i završavaju dan nakon što je jajna ćelija otpuštena. Redovan seks menja određene vrste T-limfocita, ključnih u odbrambenom mehanizmu tela.

Tip 1 T-ćelija pomaže telu borbi protiv „napadača“, a tip 2 pomaže telu prihvatiti one promene u telu tokom trudnoće (primer spermatozoide i embrio) koje bi u suprotnom organizam shvatio kao napad.

Seksualno aktivne žene imale su veći nivo T2 limfocita, ali i drugačiju nivo antitela koje luče njihova bela krvna zrnca.

„Žensko telo ima veliku dilemu – s jedne strane mora se odbraniti od mikroba i drugih uljeza, as druge strane ne sme jednako reabirati na spermatozoide ili plod“ objašnjava dr.

Lorenz dodajući kako redovan seks pomaže telu da pravilno reaguje.

Tužna priča doktorke rasplakala Srbiju: Kako sam porodila Milicu!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs