obavezno pročitajte

Kako se negovala Džeki Kenedi: 8 trikova neprevaziđene ikone stila! (FOTO)

Džeki Kenedi je ostala upamćena kao jedna od najvoljenijih prvih dama Amerike, ali i kao vanvremenski simbol ženstvenosti i dobrog ukusa

Nega
15:45h Autor:
Kako se negovala Džeki Kenedi: 8 trikova neprevaziđene ikone stila! (FOTO)
Žaklina Džeki Kenedi, Foto: Profimedia

Uvek je izgledala besprekorno, i mnoge žene se i danas, nakon više od dve decenije od njene smrti, dive savršenom stilu i žele da znaju Džekine male trikove i tajne kojima je održavala svoj izgled. Ona je, pre svega bila prirodna i nije komplikovala stvari, što je svakako bio deo njenog neopterećujućeg šarma.

Imala je nekoliko "zlatnih" pravila šminkanja i nege, kojih se, kako je ostalo zabeleženo, uvek pridržavala. Pre svega, imala je svoje omiljene proizvode kojima je bila verna.

Američke princeze: 8 običnih devojaka koje su se udale za prinčeve (FOTO)

foto: Profimedia

Evo spiska Džekinih "must have" stvarčica za lepotu:

1. Senzualni parfem je bio njen prepoznatljiv znak. Svakodnevno je koristila miris "Lovely Patchouli 55", francuske parfimerije "House of Krigler".

2. Volela je ruževe za usne u jarkim bojama. Omiljeni joj je bio "Chanel Rouge Coco" u nijansi "Gabrielle", koji je rado kombinovala sa crvenom haljinom.

3. Često je boravila na suncu, stilizovala kosu vrućim uvijačima i koristila lak za kosu, pa joj je njen frizer i stilista Piter Lamas savetovao da koristi negujuća ulja, kako bi povratila mekoću dlake. Džeki ga je poslušala i obavezno je na vrhove kose nanosila ulje.

4. Takođe, bila je i ljubitelj sunčanja. ali joj je koža bila skolna pigmentacijama. To je prikrivala puderom za ujednačen ten "Elizabeth Arden Flawless Finish Foundation".

One menjaju pravila: 10 sjajnih prvih dama koje su zasenile svoje muževe (FOTO)

foto: Profimedia

5. Imala je jedan porok, kojeg nije mogla da se oslobodi – konzumirala je duvan. Cigarete, osim što su pogubne po čitav organizam, takođe i jako isušuju kožu lica. Zbog toga je Džeki obilato nanosila hidrantne kreme na lice, kako bi popravila štetu nanetu duvanskim dimom.

6. Za čišćenje kože koristila je sapun od blata iz Mrtvog mora. On joj je bio omiljen, jer je bogat minerlima koji fino i temeljno čiste i hrane kožu.

7. Perfekcionista, kakva je bila po prirodi, Džeki je veoma vodila računa o svojim obrvama. Znala je koliko uredno sređene i negovane obrve mogu da "podignu" celokupan izraz lica.

8. Bila je jednostavna, nikad nije pravila dramu, ako se recimo dogodi da je raščupana od vetra. U takvoj situaciji uzimala bi svileni šal i stvaljala ga na glavu. Takođe, i problem podočnjaka je rešavala sa istom jednostvanošću – nosila je elegantne, velike, tamne naočare sa sunce.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs