Hit metoda

Svet odlepio za najlakšom vežbom: Zateže stomak i zadnjicu, ubija hronične bolove! (VIDEO)

Jednostavno puzanje učvršćuje stomak, leđa, ruke, a preporučuje se i ljudima koji imaju povrede iz saobraćajnih nesreća, pa ga fizioterapeuti i fitnes instruktori sve češće preporučuju
Fitnes & Nutricija
19:50h Autor:
Svet odlepio za najlakšom vežbom: Zateže stomak i zadnjicu, ubija hronične bolove! (VIDEO)
Foto: Thinkstock

Svakog jutra, nakon što sunce proviri kroz prozore njenog stana u SAD-u, Danijel Džonson počinje da puzi po kući!

Iako zvuči pomalo bizarno, ovaj oblik vežbanja postaje totalni hit među fitnes trenerima i teraputima. Danijel kaže da puzanje jača osnovne mišićne grupe u telu.

"Možete da puzite na mnogo načina. Možete da puzite na rukama i kolenima, možete čak i da se podignete na nožne prste i samo se ljuljate tako u položaju za puzanje. To će zaista aktivirati mišiće korea i podstaći ih da rade! Kako se pokrećete, tako radite i na ramenima, a radite i na stomaku i kukovima. Kada bih mogla da izaberem jednu vežbu za sve, to bi bila ova", rekla je Danijel, koja inače radi kao fizioterapeut na klinici Mejo.

Vežba bez pokreta koja zateže svaki mišić: Najbrži put do izvajanog tela! (FOTO)

Mišići korea su svi mišići trupa i karlice koji daju stabilnost i podršku celom telu. Znači, jednostavnim puzanjem učvrstili bi i mišiće stomaka, leđa, ali i ruku.

"Puzanjem se ujedno "resetuje" i centralni nervni sistem i preispituje obrazac mobilnosti koji smo naučili kao bebe", dodaje Danijel.

To izgleda ovako:

Koliki mi je bio stomak, svi su mislili da sam trudna: Žena probala ovaj recept i prepolovila se!

Fizioterapeut i kiropraktičar Džastin Klajn često preporučuje puzanje svojim pacijentima, od profesionalnih atletičara do ljudi koji su bili povređeni u saobraćajnim nesrećama. Mnogi su se već zaljubili u ovaj oblik vežbanja.

"Čini se mnogo težim nego što izgleda, jer morate dobro da se fokusirate na disanje, da držite glavu uspravno i na puzite u isto vreme. To je kao resetovanje centralne petlje u nervnom sistemu kako bi svi delovi koji su uključeni u koordinaciju, kretanje i refleksivnu stabilnost bili sinhronizovani", objasnio je Klajn i napomenuo da će puzanje vašem telu vratiti snagu, pokretljivost i stabilnost, piše CNN.

Tri dana po 2 kašike i salo se više neće taložiti: Ko ovo proba, više se ne goji! (RECEPT)

Pogledajte kako pravilno da puzite:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs