"AKO IMATE PROBLEMA SA PRITISKOM, SVAKO JUTRO RADITE OVE VEŽBE": Doktor Bubnovski smatra da su ove vežbe spas

Doktor Bubnovski se oštro protivi odmaranju i ležanju, smatrajući da nije prirodno da čovek stalno odmara

Fitnes & Nutricija
Autor:
"AKO IMATE PROBLEMA SA PRITISKOM, SVAKO JUTRO RADITE OVE VEŽBE": Doktor Bubnovski smatra da su ove vežbe spas
Foto: Printscreen/ youtube/ Сергей Бубновский

Doktor Segej Bubnovski imao je velikih problema sa zdravljem pa je odlučio da osmisli režim ishrane i vežbanja koji bi mu pomogao da se vrati zdravlju. Ovaj doktor se zalaže za maksimalno korišćenje resursa sopstvenog tela kako bismo se pokrenuli ka zdravijem načinu života.

"Kupajte se hladnom vodom, stimulišite telo... Pre ili kasnije, svi se odlučuju na gimnastiku. Moji pacijenti sa ozbiljnim kardiološkim bolestima, bili su fascinirani medicinskim fenomenom koji im se desio kada su počeli da vežbaju.

Naravno, najjednostavnije je progutati tabletu za pritisak. Najteže je iskoristiti resurse svoga tela koji će ti pomoći da se oslobodiš povećanog pritiska."

Sergej Bubnovski
foto: printscreen/ youtube/ Жизнь ТВ

Doktor Bubnovski smatra da pravilno vežbanje može toliko koristiti telu da je u stanju i pritisak da reguliše.

"Ispod kamena voda ne teče, zato pokreni se. Nikad mi neće biti jasno zašto lekari pokret smatraju štetnim. Osoba koja ima kardiološke probleme mora da se kreće," kaže doktor Bubnovski.

Svakodnevni čučnjevi sa ravnim leđima pomoći će da se rešimo mnogih zdravstvenih problema.

""Ali bol je tešo kontrolisati," reći ćete.

Uz akutni bol primenjujemo hladan oblog, koji olakšava oticanje, poboljšava mikrocirkulaciju. Bol je uvek oticanje, nakupljanje tečnosti. I treba da radite vežbe koje će pumpati tečnost iz zglobova. Angina je takođe upala unutrašnjih krvnih sudova. I to je bol koja se javlja u grudnom košu. I mi umesto da radimo vežbe, pumpamo krv u krvne sudove, mi idemo u krevet i legnemo, gutamo tablete.

Sergej Bubnovski
foto: Printscreen/ youtube/ Бубновский

Pacijenti me pitaju: "Zašto mi se ovo dešava, ceo život se bavim sportom?" To je kao kada dođete kod zubara i pitate ga zašto imate karijes kada svako jutro perete zube.

Verovatno ne vežbate pravilno. Da bise osetili benefit vežbe morate da vežbate do bola u mišićima koji na kraju vode ka zadovoljstvu.

Ako radite gimnastiku ujutru vi nećete ostariti, podmladićete se! Kod osobe koja redovno praktikuje gimnastiku dešava se da se ćelije podmlađuju umesto da stare."

Preporuka doktora Sergeja Bubnovskog

Moja preporuka je sveto trojstvo: čučnjevi, sklekov i vežbe na klupi. Jednom sam se sreo sa umetnikom Borisom Efimovim koji je živeo 108 godina. Pitam ga: "Šta radiš da tako dugo živiš?"

"Ništa", odgovara:"Čučnem 450 puta dnevno!"

Verujte mi ovo je jedini način da vam krv prostruji kroz celo telo!

Ako dnevno izvedete pravilne čučnjeve 20 puta mnogi problemi će nestati. Ovo je posebno važno za one koji puno sede za kompjuterom.

Ako ste sedeli sat vremena bez ustajanja, uradite 30 čučnjeva! Svako jutro počnite tuširanje hadnom vodom u trajanju od 5 sekudni. To će biti dovoljno da vam krv prostruji kroz telo!"

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs