ŽENE U JAPANU SVAKI DAN PIJU KAFU I JEDU JAJA KAKO BI ZA 2 NEDELJE IZGUBILE 8 KG: I sa 60 godina one imaju oko 55 kg

Tradicionalni jelovnik iz Japana dokaz je da možete da se hranite zdravo i da mršavite. Sve što treba da radite je da se pridržavate ovih pravila

Fitnes & Nutricija
Autor:
ŽENE U JAPANU SVAKI DAN PIJU KAFU I JEDU JAJA KAKO BI ZA 2 NEDELJE IZGUBILE 8 KG: I sa 60 godina one imaju oko 55 kg
Dijeta žena iz Japana, Foto: Shutterstock

Prosečna težina japanskih žena svih starosnih kategorija nikad ne prelazi 60 kilograma. Obično devojke i starije dame ne teže više od 45 do 55 kilograma, na visinu od 160 centrimetara, i to sve uprkos činjenici da Japanci, kao najzdravija nacija u svetu imaju i veoma zdrav apetit.

U Japanu vlada pravi kult hrane, ali istovremeno i kult harmonije. To je delimično moguće zahvaljujući ovoj popularnoj dijeti.

Danas postoji mnogo varijacija japanskog načina mršavljenja, ali svetskoj populaciji se najviše dopada dostupnost svih proizvoda sa menija i prisustvo velike količine kafe, koja se po želji može zameniti čajem.

Japanska dijeta tokom 14 dana

Po pravilu, Japanci doručak, ručak i večeru sažmu u dva jela u kojima ima i mesa, i ribe, i pirinča i povrća. Trik ove dijete je što se kalorije tokom vremena smanjuju što tera telo da ubrzano sagoreva masnoće. Na kraju, rezultat ove dijete je 8 kg manje.

japan, žena, japanska žena
foto: Shutterstock

Prvi dan:

  • Doručak: Kafa bez šećera.
  • Ručak: Dva kuvana jaja, salata od kupusa i jedna čaša soka od paradajza.
  • Večera: Parče pečene ili kuvane ribe (150 grama).

Drugi dan:

  • Doručak: Kafa bez šećera.
  • Ručak: Pečena ili kuvana riba sa salatom od svežeg povrća (kupus, paradajz, krastavac, ili zelena salata).
  • Večera: Parče kuvane junetine (100) i šolja kefira.

Treći dan:

  • Doručak: Crna kafa sa krekerom.
  • Ručak: Tikvica ispržena u ulju.
  • Večera: Kuvana junetina (200 grama); 2 jaja; zelena salata.

Četvrti dan:

  • Doručak: šolja kafe.
  • Ručak: Tri kuvane šargarepe, 1 kuvano jaje, parče tvrdog sira (15 g).
  • Večera: Sveže voće i povrće.

Peti dan:

  • Doručak: Rendana šargarepa sa sokom od limuna.
  • Ručak: Pržena riba i šolja soka od paradajza.
  • Večera: Voće po izboru.

Šesti dan:

  • Ručak: Kuvana pileća prsa (koliko god želite).
  • Večera: Dva kuvana jaja i šolja soka od šargarepe.

Sedmi dan:

  • Doručak: Čaj.
  • Ručak: Kuvana junetina (200 grama) i voće.
  • Večera: Bilo koja od gore navedenih večera, osim junetine.

Tokom ovih sedam dana izgubićete većinu kilaže. Voda će nestati iz organizma, kao i nadutost. Dozvoljeno je piti 2 litra vode dnevno.

Osmi dan:

  • Doručak: Kafa.
  • Ručak: Pileće grudi i salata od kupusa ili šargarepe.
  • Večera: Dva kuvana jaja i šolja soka od šargarepe.

Deveti dan:

  • Doručak: Rendana šargarepa sa sokom od limuna.
  • Ručak: Pržena ili kuvana riba sa šoljom soka od paradajza.
  • Večera: Voće.

Deseti dan:

  • Ručak: Tri kuvane šargarepe, parče sira i 1 kuvano jaje.
  • Večera: Voće.

Jedanaesti dan:

  • Doručak: Kafa sa krekerom.
  • Ručak: Pržena tikvica.
  • Večera: 2 jaja; parče kuvane junetine (200 grama); salata.

Dvanaesti dan:

  • Doručak: Kafa sa krekerom.
  • Ručak: Kuvana ili pržena riba sa rendanom šargarepom.
  • Večera: Kuvana junetina (100 grama) i šolja kefira.
    Jutro, Kafa, Doručak
    foto: Shutterstock

Trinaesti dan:

  • Doručak: kafa
  • Ručak: Dva kuvana jaja, kuvana šargarepa, šolja soka od paradajza.
  • Večera: Kuvana ili pržena riba.

Četrnaesti dan:

  • Doručak; Kafa.
  • Ručak: Grilovana tikvica.
  • Večera: Kuvana junetina (100 grama) i sveže povrće.

Jelovnik japanske ishrane je veoma jednostavan: mnogo jaja, ribe i povrća, kao i zdravog mesa.

Ova ishrana preporučuje: minimum ugljenih hidrata, što više vitamina i proteina. Ribu i jaja telo najlakše apsorbuje, što ih stavlja u sami vrh dijetalne ishrane.

Preporuka je da se jede sveže povrće (osim tikvica), ali dva puta nedeljno ih jedite grilovane ili blago propržene.

Poželjno je da sveže jedete: jabuke, krastavce, kupus i paradajz.

Veliki plus ovoj ishrani je i manjak kuvanja. Vruhunac kulinarskog umeća je kuvanje jaja, ribe i mesa.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs