GOLDI HON

IMA 77 GODINE, A OSEĆA SE KAO DEVOJČICA: Glumica otkrila šta jede i kako vežba da bi u 8. deceniji bila VITALNA I VITKA

Sa 77 godina, Goldi Hon stari u obrnutom smeru zahvaljujući svojoj rutini lepote bez nekog preteranog napora i zelenom soku koji pije godinama

Fitnes & Nutricija
Autor:
IMA 77 GODINE, A OSEĆA SE KAO DEVOJČICA: Glumica otkrila šta jede i kako vežba da bi u 8. deceniji bila VITALNA I VITKA
Goldi Hon, Foto: Profimedia

Svaki put kada pročitamo da se Goldi Hon približava svojim 80-im, budemo u šoku.

Kao strastveni ljubitelj joge, Hon je uspela da se održi u spektakularnoj formi i mirnom stanju uma, što izgleda da produžava njenu mladolikost kako godine prolaze. Ali fizička aktivnost nije njena jedina tajna, Goldi je za sebe napravila vrhunski režim nege kože, veoma jednostavan kako sama kaže, koji, sudeći po njenom blistavom licu, treba da uzmemo u obzir.

Goldi ne voli trendove za negu kože koji mogu da oduzmu i do sat vremena pre odlaska u krevet. Prema njenim rečima, sve što joj treba je par krema i sopstvene ruke. Objasnila je: „Svako veče umivam lice, masiram ga oko 3 minuta, a onda stavljam kreme na lice i idem da spavam. A onda se probudim ujutru i uradim istu stvar!” Dakle, najbolji deo ove rutine je to što je isto jutro i noć.

Možda mislite da rutina jednostavno nije dovoljna da bi Han izgledao blistavo. Pa, ne baš. Otkrila je nekoliko trikova, ali je i dalje je to sve mnogo manje nego što ostale filmske zvezde praktikuju posebno poslednjih desetak godina: „Ne radim mnogo. Koristila sam kokosovo ulje neko vreme za lice. Moja mama je koristila limun - cedila je limun i stavljala ga na lice. To vas zaista neće koštati bogatstvo, a definitvno pospešuje ten".

A njena prirodna rutina se tu ne zaustavlja. Takođe je otkrila da je njena boja kose njena prirodna: „Znam da zvuči čudno, ali nikada nisam farbala kosu. Samo je perem prirodnim šamponima jer u njima nema nikakvih hemikalija." Možda i njeno ime ima neke veze sa njenim savršenim zlatnim pramenovima.

1 / 18 Foto: face to face / Face to Face / Profimedia

Ali svi znamo da kreme i maske nisu jedini neophodni koraci u našim rutinama. Prema Goldi, ona održava svoju mladalačku kožu tako što je štiti od sunca i stara se da je hidrirana: „Stavim malu zaštitu od sunca ujutru kada se setim, a ostalo je samo da se pobrinem da budem hidrirana i da jedem puno hrane na bazi ulja i da se mnogo smejem".

NE STAVLJA FOKUS NA SVOJE MANE

Goldi veruje da lepota takođe u velikoj meri zavisi od vašeg načina razmišljanja. Veoma je lako izgubiti samopouzdanje upoređujući se sa drugima i stalno stavljati u fokus svoje nesavršenosti. Na kraju, te nesigurnosti mogu postati vaša jedina realnost. Holivudska zvezda ima krajnje jednostavno rešenje za ovaj problem: „I ja mnogo gledam u svoje lice, ali ga ne proučavam. Ja ne proučavam svoje lice, svoju lepotu.”

Takođe je naučila svoju ćerku da lepota dolazi iznutra, bukvalno.

Ali Goldi nije jedini dokaz da njene metode funkcionišu. Sve svoje trikove lepote prenela je na svoju ćerku Kejt Hadson, koja je takođe prelepa žena. Kejt je ceo život posmatrala svoju mamu i od nje pokupila nekoliko veoma korisnih navika.

Prema Kejt, majka i ćerka se takođe fokusiraju na svoju ishranu: „Mislim da je to više ono što jedemo. Kao zeleni sok - mama je pila zeleni sok oduvek. I uzimanje kašičica maslinovog ulja. Volimo proizvode i zabavljamo se sa proizvodima, ali u smislu stvarnih stvari koje sam naučila od mame, to je njen način života. Uvek je bila zdrava i aktivna i pila je nešto zeleno.”

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs