Probajte

Čaj koji treba piti na jesen što više: Smrt za viruse, prehlade i toksine, normalizuje varenje!

Pravi se samo od vode i dva zdrava sastojka

Lepi & Zdravi
Autor:
Čaj koji treba piti na jesen što više: Smrt za viruse, prehlade i toksine, normalizuje varenje!
Foto: Shutterstock

Jesen je divno, ali vrlo promenljivo godišnje doba - dani su ispunjeni velikim dnevnim rasponom temperatura, od hladnog do vrlo toplog vazduha. Vlaga koja je u ovom godišnjem dobu prisutna u vazduhu pogoduje ravoju raznih bolesti, pa se nekako svi odjednom prehladimo, kijamo, kašljemo... OVDE saznajte kako da se odbranite od kancelarijskih virusa

Kako bismo to sprečili i ojačali imunitet, treba da se okrenemo prevenciji. Ritual koji bi svaka osoba trebalo da usvoji od danas pa nadalje jeste ispijanje šoljice moćnog čaja od đumbira i limuna.

Čaj od đumbira i limuna je jakog ukusa koji budi energiju, a odličan je za podsticanje cirkulacije. Limun odlično deluje na zdravlje i rad creva.

Detoks jesenjim čajem

Ovaj takozvani jesenji čaj uklanja toksine iz tela, vraća apetit, pomaže kod alergija, jača imunitet, podstiče rad probave, deluje na zdravlje probavnog sistema, smanjuje nadutost, podstiče cirkulaciju i vraća telu ravnotežu. Sama priprema je jednostavna, a potrebno je samo narendati veći komad đumbira i prstima iscediti njegov sok u šoljicu za čaj. Potrebna je otprilike jedna kašičica isceđenog soka.

Čuva srce, poboljšava pamćenje: Evo zašto treba da pijemo čaj svaki dan!

foto: Shutterstock

Priprema čaja

Nakon toga se vrućom vodom prelije đumbirov sok i ostavlja da odstoji oko 3 minuta. Zatim se doda i sok od pola isceđenog limuna. Na kraju se dodaje kašičica meda, promeša se i pije polako u malim gutljajima.

Ako imate sekret u sinusima i nosu, alergijske tegobe ili su vam disajni putevi začepljeni, u lončić sa vodom izrendajte ili iseckajte đumbir, dodajte malo ceđenog limuna i sve zajedno dobro prokuvajte, pa pustite da odstoji poklopljeno oko 5 minuta. Zatim sve procedite, zasladite medom i polako ispijajte.

Lekovita svojstva

Jesenji čaj povoljno deluje ne rad probavnog trakta, jer je reč o snažnom napitku za čišćenje koji podstiče uklanjanje toksina. Ovim čajem će se podstaći probava, a jedno od njegovih najmoćnijih delovanja jeste efekat protiv nadutosti. Ono što je sigurno jeste da će se smanjiti probavne smetnje i eliminisati osećaj neprijatnosti u želucu.

Problem smanjenog apetita

Ovaj čaj se preporučuje osobama koje imaju smanjen apetit, a i koje imaju problema s nadutošću. S obzirom da ima i svojstvo zagrevanja, preporučuje se osobama koje pate od slabe cirkulacije.

Nećete moći da prestanete da ga pijete: Ovaj čaj je hit jeseni, čini čuda za organizam! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs