Najbolja nega

Kako sam preporodila kožu za 10 dana: Od ispijenog lica do tena o kakvom sam maštala!

Žena sebe stavlja na poslednje mesto - zaboravlja na negu, svoje potrebe, ne vodi računa o telu, ne pronalazi trenutak za odmor i mala svakodnevna zadovoljstva. Upravo u jednoj ovakvaj situaciji našla se i Beograđanka Jovana

Lepi & Zdravi
10:55h Autor:
Kako sam preporodila kožu za 10 dana: Od ispijenog lica do tena o kakvom sam maštala!
Foto: Shutterstock

Savremeno društvo i način života nametnuli su ženama višestruku ulogu - majke, domaćice, supruge i uspešne poslovne žene. Biti istovremeno maksimalno dobar na svim poljima previše je zahtevan i iscrpljujuć zadatak, praćen stresom, jurnjavom i nespavanjem.

Cena je previsoka, a prve posledice su hroničan umor, nezadovoljstvo i iscrpljenost. Stres, preskakanje doručka i mnogo kafe najpre se ocrtavaju na licu. Koža poprima sasvim drugi izgled - postaje beživotna, gubi sjaj, elastičnost, a bore se javljaju prevremeno.

Žena sebe stavlja na poslednje mesto - zaboravlja na negu, svoje potrebe, ne vodi računa o telu, ne pronalazi trenutak za odmor i mala svakodnevna zadovoljstva.

Upravo u jednoj ovakvaj situaciji našla se i Beograđanka Jovana. Žena koja ima 30 godina, dvoje dece, muža i posao koji zahteva mnogo odricanja i truda. Za sebe retko kada ima vremena, kod frizera ide kada izrastak prevrši svaku meru, a na pedikir i manikir je zaboravila. Taman kada je u svakodnevnoj jurnjavi, uspela da izvuče pola sata vremena i na hitan poziv prijateljice skokne do omiljenog kafića na Novom Beogradu, sačekalo je iznenađenje - bum!

“Udajem se, želim da mi budeš kuma na venčanju”, uzviknula je Marina, a ceo kafić pogledao je u nas.

Nakon dobrog gutljaja crne turske kafe, povratila sam se u relanost. “Biću kuma! Ima li veće časti od toga!”

Dobrih 45 minuta vožnje po najvećoj gužvi ka Voždovcu, kiša i jedan pogled u retrovizor, naterali su me da malo razmislim o sebi. Odakle ovaj ispijen ten i beživotno lice? Udaje mi se najbolja drugarica, a ja izgledam kao da me je poplava izbacilla! Imam deset dana da, kako znam i umem, zablistam na tom venčanju! Mahnito sam počela da razmišljam šta da uradim, kako da pobedim umor i stres koji su “zagospodarili” mojim licem?

Svratila sam se u apoteku, gde sam odlučila da, po preporuci moje apotekarke, isprobam novi proizvod koji samo što se pojavio na našem tržištu - Liftactiv Fresh Shot! Već sam imala poverenje u ostale Vichy preparate, tako da mi je Liftactiv fresh Shot došao kao spas u zadnji čas! Svežina, to je reč koja mi je bila potrebna!

foto: Promo

Svako jutro, narednih 10 dana, nanosila sam 4 do 5 kapi ovog antioksidativnog tretmana protiv umornog izgleda kože poput seruma (pre svoje svakodnevne nege). Budući da štiti od oksidacijskog stresa i momentalno oživljava napaćenu kožu, zaista se isplati koristiti ga. (Hvala apotekarki na savetu!)

Koža mi je odmah postala vidno odmornija, zategnutija, boljeg tonusa, ujednačenog tena, znakovi umora su nestali, a čak su i sitne bore umanjene*.

Dobra stvar je što Liftactiv Fresh Shot ne sadrži ni mirise ni silikone, samo aktivne sastojke. Ova moćna i kratka formula sastoji se od ukupno 11 sastojaka, a posebno mesto zauzima vitamin C - čak 15% vitamina C u čistom obliku nalazi se u jednom Liftactiv Fresh Shot tretmanu! Svima nam je dobro poznato koliko je ovaj vitamin neophodan za celokupno funkcionisanje organizma, a koža prosto vapi za njim. On je glavno oruđe u borbi protiv oksidativnog stresa, pigmentacije i kožnih upala.

Vitamin C krije tajnu blistave kože.

Uz vitamin C, tu su i:

  • Vitamin E - deluje u duetu s vitaminom C, a jedan obnavlja drugog. Vitamin E primarno deluje smirujuće i štiti od zagađenog vazduha. Rezultat: smanjuje znakove umora.
  • Neohesperidin - s vrlo širokim spektrom delovanja protiv slobodnih radikala, bori se protiv upale, sprečava oštećenja povezana s UV zračenjem i stimuliše obnovu epiderma. Rezultat: blistavija, čvršća i glađa koža.
  • Polifenoli primorskog bora - pospešujući sintezu antioksidativnih enzima, učestvuje u smirivanju kože, te štiti kolagen i elastin od propadanja. Rezultat: ujednačeniji i blistaviji ten, čvršća koža.
  • Vichy mineralizovana termalna voda - čak 16 kliničkih istraživanja istaklo je sposobnost Vichyeve termalne mineralizovane vode u jačanju prirodne odbrane kože. Naročito učestvuje u sintezi tri ključna enzima u mehanizmu antioksidacije. Rezultat: učvršćena koža koja blista od zdravlja.
  • Fragmentirana hijaluronska kiselina - kraljica punoće - malena veličinom, putuje u unutrašnje slojeve epiderma i pokreće sintezu molekula zaduženih za mladolikost kože. Rezultat: izglađena koža, punije teksture, vlažnija, elastičnija i manje izraženih sitnih bora.
foto: Promo

Šta reći sem - divna moja apotekarko, spasila si me! A, hvala i Vichy laboratorijama koje su pronašle idelano rešenje za moje umorno lice, koje će, verujem, pomoći svim ženama koje žele da izgledaju lepo i negovano.

Najlepši trenuci u životu poput venčanja prijateljice znaju da nas iznenade, ali što bivši momci mogu da pogode trenutak, to ne zna niko. Zato, devojke, postoji rešenje za vaše “najgore izdanje”!

Inače, Liftactiv Fresh Shot se obično koristi 3 do 4 puta godišnje za obnovu. Za dugotrajan efekat liftinga i vidljivo čvršću kožu, uz antioksidativni tretman ja sam počela da koristim i komplementarne dnevne rutine nege iz linije Liftactiv Supreme, koju sam dobila kao poklon uz kupovinu tretmana.

A sada, jedva čekam svadbu!

* Klinički dokazano nakon 10 dana su umanjene sitne bore, znakovi umora i blistaviji ten.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs