8 načina

Aktivni ugalj za telo od glave do pete: Čudotvorne primene crnog praha! (FOTO)

Možda se čini pomalo nerealno da ovako tamna supstanca pruža efekte izbeljivanja zuba, ali ovo je jedno od njegovih najpoznatijih svojstava
Lepi & Zdravi
20:50h Autor:
Aktivni ugalj za telo od glave do pete: Čudotvorne primene crnog praha! (FOTO)
Foto: Profimedia

Aktivni ugalj je korišćen u medicinskre svrhe vekovima unazad, i može biti ekstremno koristan ne samo za vašu kožu, već i za kosu ali i celokupno zdravstveno stanje. Otkrivamo 8 načina na koje možete da upotrebite ugalj kako biste poboljšali svoje zdravlje i izgled, piše stiklaipatika.com.

Beljenje zuba

Možda se čini pomalo nerealno da ovako tamna supstanca pruža efekte izbeljivanja zuba, ali da, ovo je jedno od njegovih najpoznatijih svojstava. Uzmite tablete ili kapsule aktivnog uglja, i napravite svoju pastu za belji osmeh. Jednostavno istresite sadržaj jedne do dve kapsule sa dovoljno vode da napravite pastu, i dobijenom smesom operite zube. Nakon tri minuta pranja, dobro isperite usta, i zatim operite zube normalnom pastom.

Piling

Ugalj čisti vašu kožu, ukoliko vam je potreban temeljni detoks. Njegova hrapava tekstura predstavlja odličan piling, pritom izvlači višak ulja iz kože i dubinski čisti pore. Ugalj se i u ovom slučaju meša sa vodom, a dobijena pasta se koristi kako za lice, tako i za telo.

Šampon

Dodavanjem malo aktivnog uglja u šampon može učiniti čuda za vašu kosu! Crni prah pomoći će izvlačenju nečistoće koja se nalazi na skalpu. Dodajte jednu kašičicu aktivnog uglja vašem šamponu i primetićete rezultate već nakon prvog pranja.

Maska za lice

Nemojte da vas ovo zabrine, jer upotreba uglja kao maske za lice nije ni nalik bolnim peel-off maskama koje su napravljene kako bi otčepile pore na nimalo bezbolan način, koji može dodatno razdražiti osetljivu kožu. Maska sa aktivnim ugljem koju možete napraviti sami, ima jednaka svojstva i to bez rizika oštećenja kože.

Ukoliko želite masku koja će vam pomoći u čišćenju pora, ali i pružiti vašoj koži blistav izgled, pomešajte dve kašičice gline u prahu sa pola kašičice aktivnog uglja, jednom kašičicom jabukovog sirćeta i kašičicom vode.

Jabukovo sirće i prokuvana voda: 12 primena čudotvornog eliksira!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Uklanjanje mitisera

Do sada ste već i sami shvatili koliko moćna upijajuća svojstva poseduje aktivni ugalj, zato nije ni čudo što je ovaj magičan sastojak savršen u uklanjanju mitisera. Za masku protiv mitisera koristite iste sastojke i mere kao za prethodno pomenutu masku za lice, ali dodajte vrlo malo, ili nimalo vode. Rezultatima će trebati vremena, a ukoliko niste strpljivi, možete kupiti neke kozmetičke preparate sa aktivnim ugljem koje će brže odraditi trik.

Filtriranje vode

Detoks na maksimum! Dodajte par štapića aktivnog uglja u vašu flašicu vode. Aktivni ugalj pročišćava vodu tako što upija toksine i nečistoće.

Lek protiv mamurluka

Da, dobro ste pročitali, mnogi ljudi se kunu u učinke aktivnog uglja kada je lečenje mamurluka u pitanju. Iako glavobolja neče tako brzo proći, jedna kapsula uglja će pročistiti vaš digestivni trakt, izvlačeći toksine iz tela, pružajući veliko olakšanje onima koji loše podnose mamurluk.

Kao zdrava užina

Smesi vaših omiljenih kolača, ili domaćem sladoledu, možete dodati aktivni ugalj u prahu, koji će isčistiti vaš organizam spolja i iznutra.

Radite ovo narednih 10 dana: Spasite organizam, podignite zdravlje do maksimuma!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs