Kopriva se od davnina koristi u medicinske svrhe.
Zdrave kosti, zaštita unutrašnjih organa i obilje vitamina i minerala koji mogu da spreče teške bolesti samo su neke od prednosti koprive, a mi vam sada predstavljamo potpuno novi način konzumiranja ove moćne zelene biljke!
Naime, pored pripreme variva i sokova, od koprive možete napraviti i izuzetno lekovito vino.
Kompletno čišćenje debelog creva za 24 sata: Izbacite otrove i suvišne masnoće! (RECEPT)
Priprema: Pomešajte 10 kašika listova i korena koprive, kašiku pelina, kašiku tucanih bobica kleke i dve kašike bokvice, piše Stvarukusa.rs.
Biljnu smesu stavite u litar crvenog vina i ostaviti da odstoji 12 sati.
Nakon toga, vinu dodati 4 kašike meda i kuvati oko pola sata. Skuvano vino poklopite i ostavite da se ohladi.
Uzimajte jednu kašiku toplog lekovitog vina pre svakog obroka.
Mešavina koja čisti i najgore srčane blokade: Pomaže baš svima! (RECEPT)