Obratite pažnju

Ni lice, ni vrat: Ovaj deo tela najbrže stari, evo kako to da sprečite!

Žene posebnu pažnju posvećuju sprečavanju pojave bora na licu i vratu, međutim, naučno je dokazano da ne stare ti delovi tela najbrže
Lepi & Zdravi
20:38h Autor:
Ni lice, ni vrat: Ovaj deo tela najbrže stari, evo kako to da sprečite!
Foto: Shutterstock

Mnoge žene veruju da se prvi znakovi starenja pojavljuju na licu i vratu, pa posebnu pažnju posvećuju sprečavanju pojave bora na tim delovima tela. Međutim, naučno je dokazano da ni lice ni vrat ne stare najbrže, nego – grudi.

Istraživanje objavljeno u časopisu Journal Genome Biology utvrdilo je da je osetljivo i tanko tkivo grudi najpodložnije znakovima starenja.

Grudi su svakodnevno izložene brojnim faktorima koji mogu da podstaknu starenje i da uzrokuju obešenost grudi. Pre svega, promene u veličini grudi nakon gubitka ili dobijanja kilograma, kao i trudnoće uzrokuju rastezanje kože i tkiva što smanjuje elastičnost kože. Svakodnevna nega kože grudi hidratantnim kremama (kao što negujemo i lice) može da pomogne u usporavanju ovog procesa.

Želite mlađi izgled? Isprobajte ovu masku od samo dva sastojka! (RECEPT)

Drugi veliki neprijatelj kože grudi je sunce koje znatno ubrzava starenje tog dela tela i uzrokuje da koža izgubi elastičnost. Tome pogoduju i moderni kupaći kostimi s duboko dekoltiranim gornjim delom koji kožu grudi izlažu štetnim sunčevim zracima. Kako biste to sprečili, kremu sa zaštitnim faktorom koristite svaki put kada vam grudi nisu pokrivene (čak i kada nema sunca) ili što više nosite majice koje u potpunosti pokrivaju grudi.

Zato, dnevnu rutinu nege nemojte da ograničite na lice i vrat – proširite je na grudi i dekolte kako biste usporili pojavu prvih znakova starenja.

Zašto vam se grudi opuštaju: 5 kobnih navika koje uništavaju kožu!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs