REPER NAJAVIO GODINU APSTINENCIJE: Svi se pitaju od čega se to suzdržava i zašto, možda mu je ovo došlo glave

Da li je moguće da je slavni reper završio sa ženama, odlučio da apstinira od najomiljenije razonode, možda ga je to koštalo devojke

Lepi & Zdravi
REPER NAJAVIO GODINU APSTINENCIJE: Svi se pitaju od čega se to suzdržava i zašto, možda mu je ovo došlo glave
Foto: PLANET PHOTOS / Planet / Profimedia

50 Cent je u nedavnoj objavi na Instagramu promovisao apstinenciju koju tvrdi da praktikuje.

„Moja nova ideja je toliko velika, da nemam vremena za ometanje, praktikujem apstinenciju, meditiram i fokusiram se na svoje ciljeve“, napisao je on ranije na pomenutoj društvenoj platformi.

Naravno, moguće je da nije priča o uzdržavanju od intimnih odnosa, već o nekoj drugoj vrsti apstinencije ili da ovo koristi kao marketinški trik za promociju. Ne zaboravimo kako je Snup Dog izazvao sličnu buru kada je rekao da prestaje da puši.

50 Cent
foto: Profimedia/editorial images

Bez obzira na to, dobrovoljni celibat je u velikoj meri trend, uprkos tome što društvo naglašava seks kao neku vrstu preke potrebe. Ili da ako nemate seks, na neki način ne uživate ili ne doživljavate život u potpunosti ili najprijatnije.

U stvarnosti, biranje granica može biti osnažujuće za one koji žele da pokažu snagu nad svojim telima i odnosima. Zagovornici seksualnog osnaživanja objašnjavaju: „Postoji isto toliko moći u tome da kažete ne koliko i da."

Istraživači seksa tvrde da postoje mnoge poznate prednosti zdravog seksualnog života. Ali odbijanje takođe može ponuditi slične pogodnosti. Neki se mogu odlučiti za apstinenciju jer im je dosta kulture povezivanja i žude za emocionalnom vezom. Drugi mogu iskoristiti priliku za svesnost i razmišljanje.

Prednosti celibata mogu uključivati sposobnost izgradnje romantične veze sa nekim bez pritiska seksa, sposobnost da se lakše fokusirate na druge važne delove, pa čak i duhovni rast i usklađivanje sa religioznim vrednostima.

seks
foto: Shutterstock

Stručnjaci za seks pojašnjavaju da ne postoji "tačan ili pogrešan" način apstinencije. Osoba može da se zabavlja i bude "intimna" sa brojnim partnerima tokom sopstvenog puta apstinencije, ali da se istovremeno uzdržava od seksa. Ovo iskustvo može pomoći da se pronađe zdravu romansa na kraju puta.

Čovek na taj način nauči da ima intimnost i da gradi vezu bez seksualnog odnosa, da partneri slušaju jedni druge i budu prisutni i svesni jedni drugih potreba.

Kada je apstinencija izbor, to „zaista može biti neverovatno iskustvo“, kaže psihoseksualni terapeut i savetnik za parove. Kao što je u redu želeti povremene veze, to takođe može osnažiti da se udaljite od kulture koja pritiska ljude da budu seksualno aktivni.

Celibat nije inherentno bolja ili gora seksualna opcija od drugih opcija. Seksualno blagostanje i osnaživanje se odnose na odlučivanje šta radi za vas i vašeg partnera... sve dok koren apstinencije nije stid ili krivica.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs