OD PRIRODNIH LEPOTICA DO PLASTIČNIH ČUDOVIŠTA: Na šta liče kad ostare, žene koje su u mladosti imale estetske zahvate?

Pojedine žene su dokaz da platičnim operacijama nisu zaustavile starenje, nego promenila fizički izgled do neprepoznatljivosti i izgubile autentičnost

Lepi & Zdravi
10:53h Autor:
OD PRIRODNIH LEPOTICA DO PLASTIČNIH ČUDOVIŠTA: Na šta liče kad ostare, žene koje su u mladosti imale estetske zahvate?
Melani Grifit, Foto: Profimedia

Plastična hirurgija danas je postala sasvim uobičajena i prihvaćena praksa, posebno među slavnim ličnostima, čije karijere i imidž često zahtevaju besprekoran izgled.

Iz toga se nameće važno pitanje: da li je prirodna lepota sada potisnuta i devalvirana?

Donatela Versaće
foto: Profimedia

Pre samo dve decenije, sinonim za lepotu bila je baš ta prirodna lepota, dar od Boga, koja se cenila više nego ikada. Tada je svet bio, čini se, udobnije mesto za život, gde su se vrednosti poput autentičnost i individualnosti smatrale veoma važnim u odnosu na prosto pridržavanje određenog kalupa.

Manji deo društva izražava strah da preterana težnja ka savršenstvu može dovesti do banalizacije i gubitka individualnosti. Pitanje se postavlja da li nas opsednutost ka "savršenom", a ne "autentičnom" idealu, možda na neki način ograničava i osiromašuje našu sposobnost da više cenimo sebe, baš onakve kakvi smo, ili da živimo u nezadovoljstvu jureći "savršno" lice i telo?

U vreme kad se cenilo prirodno, svako je težio ka tome da bude svoj, različit i oritginalan. Danas se stiče utisak da je suprotno. Kada je u pitanju fizički izgled, stvorila se težnja da, biti atraktivna devojka, znači da imati velike, hijaluronske usne, mali nos, naglašene jagodice, dugu, plavu i ispeglanu kosu itd, bez obzira da li to odgovara individualnoj konstrukciji lica.

Melani Grifit
foto: Profimedia

Ta "instagramisana" slika koja se plasira društvu kao "savršena", je postala opšteprihvatljiva forma.

Dok jedni snažno osuđuju estetske korekcije, drugi smatraju da svako ima pravo da odluči šta želi da radi sa svojim telom. Ovo je kompleksna debata koja izaziva različite reakcije i stavove.

Naravno, svaki slučaj je različit – plastične operacije mogu da izgledaju veoma lepo i prirodno, ako se urade sa merom. Na kraju dana, svako ima pravo da donosi odluke vezane za svoj izgled i telo.

Neminovno je da se zapitamo, da li uvek odlazak "pod nož" utiče na ublažavanje starenja, ili pak, u pojedinim slučajevima još više podstiče da žene koje su izvršile neumerene operacije, izgledaju mnogo lošije?

U galeriji su neki od tih "slučajeva"

1 / 5 Foto: Profimedia

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs