možete blistati I POSLE 55!

SVETSKE ZVEZDE SAVETUJU: Žene posle 50. godine žele da vrate mladost, a u OVOM prave KARDINALNU GREŠKU

Žene posle 50. godine prave kardinalne greške u želji da se podmlade, a svetske zvezde imaju savete za njih.

Lepi & Zdravi
Autor:
SVETSKE ZVEZDE SAVETUJU: Žene posle 50. godine žele da vrate mladost, a u OVOM prave KARDINALNU GREŠKU
Foto: PLANET PHOTOS / Planet / Profimedia

Nažalost, preparat koji godine vraća unazad još nije izmišljen. Istina je da se raznim tretmanima poput botoksa, mezoterapije i hijaluronskih filera može na neko vreme popraviti stvar i ispeglati pokoja borica, ali ni to ne traje večno. Zato je važno voditi računa o sebi, to zaista ne zahteva previše vremena, a mnogo znači.

Loša ishrana i cigarete, malo sna i stres ključni su neprijatelji lepog tena, to znaju i ptice na grani. Kada je reč damama koje su pregazile pedesetu, potrebnije je mnogo više pažnje, vremena i truda da bi im koža zadržala elastičnost, sjaj i lepotu. Jer samo ako su negovane, tada im lepše stoje i bore.

Sindi Kraford
foto: Profimedia

SINDI KRAFORD, 57 godina

Otkad sam ušla u menopauzu, koža mi je suvlja, pa na nju svaki dan nanosim hranjivu masku, serum s vitaminom C, koji briše fleke, i hidratantnu kremu. Pijem kolagen za elastičnost kože i vitaminske suplemente. Na kosu redovno nanosim pakovanje, a farbam je u boju meda i na to izvučem nekoliko pramenova. Što se šminke tiče, koristim isključivo kremaste proizvode jer praškasti ističu svaku boru, to su me naučili šminkeri. I znate šta, ako me već pitate šta je tajna lepih žena, evo reći ću vam: ako su srećne i zadovoljne sobom, zdrave, voljene i ako se često smeju - to je to!

Šeron Stoun
foto: Profimedia

ŠERON STOUN, 65 godina

Ne opterećem se modom, mene je moguće sresti u najopuštenijem izdanju, bez frizure i šminke. Ranije sam jako pazila na izgled jer su od mene svi očekivali da uvek sijam. Više ne. Ne krijem bore, imam ih. Lepotu negujem iznutra raznovrsnom ishranom, koja uključuje mnogo voća i povrća. Pijem mnogo vode, od nje moje lice blista jer je hidrirano. Svaki dan ispešačim pet kilometara. Na lice svakodnevno stavljam serum i kremu koji sadrže retinol, a nakon toga toniranu kremu. Sama se šišam, a kad promašim - zaližem kosu. Parfeme obožavam, najviše volim "šanel No. 5".

Salma Hajek
foto: Profimedia

SALMA HAJEK, 56 godina

Koža se hrani iznutra, zato je važno da se ishrana zasniva na voću i povrću, kao i puno, puno tečnosti. Ne štedite na kremama i serumima, višestruko će vam se isplatiti. Bora se ne treba stideti. Ako ih već imate, istakne svoje druge atribute. Vežbanje je isto važno. Malo laganih vežbica svaki dan je sasvim okej -preferiram plivanje. Šminkam se samo kad moram, uglavom kad su u pitanju javni događaji. I za kraj jedan važan savet za dame: Ako ne želite da vam se vide sede u kosi, nemojte na vrh glave stavljati naočare!

Džoan Kolins
foto: Profimedia

DŽOAN KOLINS, 90 godina

Nikad nisam dozvolila sebi da se bilo gde pojavim nesređena. Elegancija je ono što ženu čini damom. Recimo, kad mi kosa nije sređena - ja stavim šešir. Krupan nakit je takođe fenomenalan detalj na ženi. Što se nege tiče, nekad sam koristila skupe preparate, danas više ne, jer sam shvatila da cena ne određuje kvalitet. Mleko za telo i krema za lice su mi dovoljni za negu. Što se kose tiče, treba da bude čista, voluminizirana i da iz nje ne vire sede. I da - u zrelim godinama žena nipošto ne sme da zapusti zube!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs