OD ČEGA JE UMRLA ŠINEJD O'KONOR? Pevačica je godinama patila od ozbiljnih bolesti, a jedna ju je sasvim UNIŠTILA

Šinejd O'Konor umrla je u 56. godini, a mnogi se pitaju šta je uzrok smrti slavne pevačice. Istina je da se Šinejd godinama borila sa teškim bolestima

Lepi & Zdravi
Autor:
OD ČEGA JE UMRLA ŠINEJD O'KONOR? Pevačica je godinama patila od ozbiljnih bolesti, a jedna ju je sasvim UNIŠTILA
Od čega je umrla Šinejd O'Konor?, Foto: Luigi Rizzo/PACIFIC PRESS / Sipa Press / Profimedia

Sve nas je zatekla vest da je Šinejd O'Konor umrla 26. jula 2023. godine u dobi od 56. godina. Uzrok smrti još nije objavljena, a rodbina je zamolila javnost za privatnost u teškim trenucima.

Zvaničnih potvrda o uzroku smrti ove popularne pevačice još nema, ali ono što znamo je da je Šinejd godinama patila od niza bolesti.

2007. godine Šinejd je priznala Opri Vinfri da pati od bipolarnog poremećaja. Nakon nekoliko godina lečenje u različitim ustanovama i bolnicama za mentalno zdravlje i van njih, Šinejd je dijagnostikovan složeni posttraumatski stresni poremećaj i granični poremećaj ličnosti.

Šinejd O'Konor
foto: Andre Csillag / Shutterstock Editorial / Profimedia

Pevačica je takođe patila od kamena u žuči i endometrioze zbog čega je 2015. godine hirurški odstranila matericu. Šinejd je priznala koliko joj je taj postupak bio težak te da je imala samoubilačke misli:

"Niko meni ni mojoj porodici nije rekao da ću biti luda ku*ka jer su mi uzeli jajnike bez razloga. Tako da su se deca plašila mene. Bila sam besna. Ja kao žena sam nestala."

O borbi za mentalno zdravlje Šinejd je ovako pričala:

"Niko ne može da predvidi šta sve može da izazove PRSP. Ja sebe opisujem kao psa spasioca koji počinje da laje onaj momenat kada oseti malo traume. Bilo je tu mnogo terapija. Uglavnom se sve svodi na to da se fokusiraš na stvari koje donose mir, ne na one zbog kojih se osećaš nestabilno."

Šinejd O'Konor
foto: Geoff Robinson Photography / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kroz šta je sve prošla Šinejd O'Konor?

Šinejd O'Konor je nakon razvoda roditelja završila kod majke koja je bila fizički, psihički i seksualno vrlo nasilna žena. Zatim se pevačica preseljava kod oca, ali je problematično ponašanje odvodi u popravni dom još kao tinejdžerku. Kada je imala 18 godina, njena majka je umrla, a pevačica to nikad nije prebolela jer ju je uprkos zlostavljanju - volela.

Tragedija koja ju je dotukla i za koju mnogi smatraju da je bila okidač njene prerane smrti je upravo tragična smrt sina.

Njen sin Šejn izvršio je samoubistvo u januaru prošle godine, a nedeljama nakon toga Šinejd je pisala po društvenim mrežama kako je "umrla lampa njene duše".

"On je bio jedina osoba koja me je ikad bezuslovno volela. Izgubljena sam bez njega," rekla je Šinejd tada.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs