DOKTORKA POKAZALA KAKO IZGLEDAJU SILIKONI KOJI SU UBAČENI U GRUDI 1985. GODINE: Implanti su pukli, a prizor je jeziv

U opisu videa, doktorka je navela da su ovi implanti stari čak 35 godina, a kada su pukli svi su se zgrozili

Lepi & Zdravi
09:49h Autor:
DOKTORKA POKAZALA KAKO IZGLEDAJU SILIKONI KOJI SU UBAČENI U GRUDI 1985. GODINE: Implanti su pukli, a prizor je jeziv
Doktorka sa TikToka, Foto: Preentscreen/TikTok

Upozoravajući video na TikToku, doktorka Nikol, stručnjak za plastičnu hirurgiju, otkrila je šokantne opasnosti vezane za povećanje grudi. Na svom profilu, podelila je snimak koji prikazuje posledice dugogodišnjeg nošenja silikonskih implanta od pre 35 godina. Snimak prikazuje kako su silikonski implanti pukli i procureli stvarajući ozbiljne probleme za pacijentkinju.

Nikol ima impresivan radni staž u domenu plastične hirurgije, čak i njoj je ovo otkriće izazvalo šok. Izvadivši silikonske implante iz grudi 65-godišnje pacijentkinje koja ih je ugradila još davne 1985. godine, otkrila je teške posledice koje je dugogodišnje nošenje silikona moglo da izazove.

@withdrnicole Patient with 35+ year old implants. The capsule had hardened and calcified. A plastic surgeon in the 90s recommended she keep them. #implantrupture #capsularcontracture #explantsurgery #capsulectomiatotalenbloque #breastimplantilless #breastimplants ♬ Oh No - Kreepa

Ovaj video svakako je podstakao svest o potencijalnim rizicima povećanja grudi i podseća nas koliko je važno da budemo svesni posledica odluka koje donosimo u vezi sa plastičnom hirurgijom. Nikol se nada da će njen video podstaći ljude da pažljivo razmisle i informišu se pre nego što se odluče na ovakve estetske zahvate.

Na TikToku, dr. Kasteleze je podelila svoje uznemirujuće otkriće o stanju implanta koji su "kalcificirali" unutar pacijentkinje nakon što su pukli.

Njen video otkriva kako su ovi implanti postali tvrdi, smeđi i potpuno različiti od uobičajenih prozirnih i glatkih silikonskih implanta koje smo dosad bili navikli da vidimo.

U opisu videa, doktorka je navela da su ovi implanti stari čak 35 godina. Snimak prikazuje kako kako lepljiva silikonska supstanca curi iz puknutih vreća.

Dok opisuje stanje tih silikonskih implanta, hirurškinja je otkrila da je pacijentkinja, koja je žena od 65 godina, zadržala ove implante na preporuku drugog medicinskog stručnjaka, ali dodala je da pacijentkinja nije dobila "najbolju medicinsku pomoć".

Dr. Kasteleze se nada da će ovaj video podstaći javnost da bude svesna mogućih posledica i da traže najbolju moguću medicinsku negu kada su u pitanju plastični hirurški zahvati.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs