pravi dasa

LEKAR IMA 63, A TVRDI DA MU JE PREZGODNO TELO 2 DECENIJE MLAĐE BIOLOŠKI: Smatra da je za sve zaslužna SLEDEĆA RUTINA

Doktor Majk Hajman godinama istražuje sve aspekte zdravog žvota i smatra da je pronašao za sebe izdealnu kombinaciju uz oimoć koje održava mladolik izgled.

Lepi & Zdravi
15:21h Autor:
LEKAR IMA 63, A TVRDI DA MU JE PREZGODNO TELO 2 DECENIJE MLAĐE BIOLOŠKI: Smatra da je za sve zaslužna SLEDEĆA RUTINA
Kako izgleda jutarnja rutina doktora koji u 7. deceniji izgleda 20 godina mlađe?, Foto: Printscreen Instagram / drmarkhyman

Američki doktor Majk Hajman oduvao je 63. svećice na torti, ali tvrdi da je njegov organizam mlađi čak 20 godina i to zbog jutarnje rutine koju je pažljivo razradio. Izuzetni mnogo je istraživao na temu kako da telo učini mlađim, otpornijim i i zdravijim, a svo znanje koje je stekao je pretočio u stranice knjige "Zauvek mladi: Tajne najdužeg i najzdravijeg života".

Njegove slike na Instagramu govore u prilog činjenici da Majk zaista prkosi starenju. Doktor ističe da su za mladolikost njegovog organizma najbitnije tri stvari:

  1. zdravi smutiji
  2. ledene kiupke
  3. ledene kiupke

Kako izgleda njegova jutarnja rutina?

Ustaje u 6h u jutro započinje meditacijom od 20 minuta. Potom pije kafu i dok uživa u omiljenom napitku piše svoj dnevnik, a onda sledi trening snage od pola sata.

Posle vežbanja se tušira vrelom vodom, pa sledi ledena kupka - tri minuta sedi u vodi koja ima samo 4 stepena.

- Trening jača naše pamćenje i čini nas srećnijim i otpornijim. Studije su pokazale da je energično vežbanje najbolji antidepresiv. Najvažnije stvari su vežbanje i ishrana koja uključuje zdrave masti i biljnu hranu. Nijedna količina suplemenata to ne može da zameni - istakao je doktor za strane medije.

Majk u toku celog dana trenira 3h, a obavezan deo jelovnika mu je "šejk za zdravo starenje" koji sadrži:

  • 48 grama proteina
  • zdrave masti
  • čia seme
  • bobičasto voće
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

Majk Hajman