8 ZNAKOVA DA VAŠE TELO VAPI ZA POMOĆ, A DA TOGA NISTE NI SVESNI: Signali koje mnogi ignorišu mogu nam spasiti zdravlje

Pogledajte 8 znakova koji mogu biti pokazatelj da našem telu treba pomoć.

Lepi & Zdravi
15:05h Autor:
8 ZNAKOVA DA VAŠE TELO VAPI ZA POMOĆ, A DA TOGA NISTE NI SVESNI: Signali koje mnogi ignorišu mogu nam spasiti zdravlje
8 znakova da telo vapi za pomoć, Foto: Shutterstock

Naše telo je jedinstven sklop koji može mnogo toga da ostvari i u kojem se mnogo stvari stalno dešava u jednom trenutku. Ponekad nam telo daje do znanja da nešto nije u redu sa njim, a to ne bi trebalo ignorisati.

Evo nekih signala koje vam telo šalje i koje ne bi trebalo ignorisati:

1. Imate grčeve u nogama, nesanicu i razdražljivost - Ovi znaci mogu biti pokazatelj da vašem telu nedostaju magnezijum i kalijum, a to možete nadoknaditi paradajzom, narandžama, bananama i spanaćem.

2. Imate suvu kožu - To znači da vam nedostaje vitamin E, pa morate da jedete više povrća i ulja, ribe i orašastih plodova.

3. Obratite pažnju ako vam iznenada zatreba slatkiš - Ovo je uzrokovano stresom, depresijom i iscrpljenošću, pa je vašem telu potrebna glukoza. Ne preterujte jer će se udebljati, bolje je da pojedete crnu čokoladu ili med.

4. Imate želju da jedete led - To znači da možda imate anemiju ili nedostatak gvožđa. Najbolji izvori gvožđa su svakako govedina i jaja.

5.Vaša kosa i nokti su krhki - Vašem telu nedostaje vitamin B. Potrebno vam je više mleka, morskih algi ili pečuraka.

6. Imate prstenove oko zenice - Ovo je znak starenja, što je normalno. Ali ako se javlja kod mladih ljudi, to je znak holesterola, pa se obratite lekaru.

7. Imate grčko stopalo - Ako imate grčko stopalo, to znači da je Mortonov prst duži drugi prst i može biti uzrok žuljeva ili nelagodnosti ili oboje na stopalu u dnu drugog prsta.

8. Vaše desni krvare - To je znak da vam nedostaje vitamin C, pa počnite da jedete paradajz, kupus, citrusno voće, zelenu i crvenu papriku, spanać, brokoli i karfiol.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs