BORBA SA MENTALNIM ZDRAVLJEM

NADALA SAM SE DA ĆE SE AVION SRUŠITI I SRAVNITI NAS SA ZEMLJOM: Surovost postporođajne depresije stigla me preko noći

Bivša zvezda i voditeljka rijaliti programa, objavila je emotivni video u kom priča o svom mentalnom zdravlju, pozivajući druge, koji se bore sa istim demonima da potraže pomoć

Lepi & Zdravi
15:14h Autor:
NADALA SAM SE DA ĆE SE AVION SRUŠITI I SRAVNITI NAS SA ZEMLJOM: Surovost postporođajne depresije stigla me preko noći
Ispovest Luiz Tompson i problemima sa mentalnim zdravljem, Foto: Profimedia/editorial images

Voditeljka Luiz Tompson je podelila emotivnu priču sa svojim obožavaocima, nakon što je hospitalizovan zbog postporođajne depresije.

"Neću da ulepšavam stvari, nakon užasno teške borbe! Uzimam dosta lekova," rekla je Luiz nakon što se vratila kući iz bolnice i odlučila da javnosti obelodani svoju borbu.

"Moj razlog zašto sam javno izašla sa ovim je što želim da pomognem onima koji pate sami i u tišini," rekla je Luiz.

"Moj život je krenuo nizbrdo. Nisam uradila ništa da bih to zaslužila, ali takve stvari se jednostavno dogode. Preživela sam požar u kući, imala sam nekoliko smrti bliskih osoba, i sve to dok sam bila u bolnici po drugi put. Ubrzo sam ponovo primljena u bolnicu zbog problema sa debelim crevom, nakon operacije napokon sam znala gde se nalazim i kako se zovem," počela je svoju ispovest Luiz.

Pred kamerom je govorila o svom dosadašnjim iskušenjima i kako se nosila sa traumom PTSP-om, od traumatičnog rođenja sina Lea-Hantera, kao i požarom koji je u potpunosti opustošio njen dom krajem prošle godine.

Luiz je priznala da se sedam meseci nakon što je rodila sina, i dalje se plašila života, i da je dostigla čudnu fazu u kojoj je blokirala sve ljude iz svog okruženja.

Luiz Tompson
foto: Profimedia/editorial images

"Iako na prvi pogled izgledam dobro, savršeno i srećno, ali ja to zaista NISAM. A mentalno zdravlje je najokrutnija, nevidljiva bolest ikada, samo želim da znate da niste sami."

"Ja sam srećnica koja je imala podršku partnera, imala sam finansijsku podršku, moja porodica živi u blizini. Taj moj mali "krizni tim" je dolazio i proveravao me svaki dan, pazeći da uzmem svoj lek, govoreći mi svaki dan da ću biti bolje".

Luiz je nastavila da govori o svojim najmračnijim trenucima, priznajući da je svaki put kada je čula let aviona iznad kuće, želela da se sruši na njenu kuću i da ih sve "sravni sa zemljom", te da je sve o čemu je mogla da razmišlja bila smrt...

Luiz Tompson
foto: Printscreen/Instagram/louise.thompson

"Moj mozak je bio tako iskrivljen. Plašila sam se svega u svojoj kući, plašila sam se svog tela, nisam mogla da se pogledam u ogledalo. Nisam znala da imam dete, nisam mogla da izađem iz kuće. Bila sam samo u krevetu i imala neprekidne napade panike, jedan za drugim"...

"Molim vas, razgovarajte, molim vas podelite. Molim te, nemoj da se osećaš kao da si sam. IMA IZLAZA. Ne postoji magični lek za ovu bolest, ali zahteva dosta strpljenja," poslala je Luiz jaku poruku svima koji se osećaju loše kao što se ona osećala.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs