Prirodno

Inteligencija prirode u kapi vode iz Srbije

Postoji izreka koja kaže: "kada bi kap vode mogla da nam objasni svoju istoriju, objasnila bi nam svemir". Jer, s punim pravom se može reći da je voda zaista remek-delo inteligencije prirode i njene ogromne kreativnosti u dugotrajnom procesu nastanka vode, bez koje se ne može jer znači život

Lepi & Zdravi
Autor:
Inteligencija prirode u kapi vode iz Srbije
Foto: Shutterstock

Najlepšu priču o prirodi, njenoj moći i inteligenciji, pričaju arteške vode koje se ubrajaju u veoma retke i najkvalitetnije vode na svetu. Proces nastanka arteške vode započet je hiljadama godina unazad. Polako, u savršenoj harmoniji sa slojevima tla kroz koje prolazi, arteška voda se filtrira i formira prirodno, na velikoj dubini od više stotina pa i hiljada metara, između dva ili više vodonepropusnih slojeva stena, koji je čuvaju od spoljnih uticaja i površinskih zagađenja. U tim dubokim slojevima zemlje sastav arteške vode nastaje na potpuno prirodan način – kada ona od tla uzima minerale i oligoelemente i to u meri i odnosu koji diktira sama priroda.

Sve ove odlike ima jedna arteška voda iz Srbije – svima poznata VODAVODA, koja potiče iz izuzetnog ekološkog okruženja, više hiljada godina starog arteškog izvora Banje Vrujci, u podnožju planine Suvobor. Nju odlikuje izbalansiran odnos minerala i oligoelemenata i zato se ne tretira i ne prerađuje već se u svom izvornom sastavu flašira direktno sa izvora.

Ova voda, sa dubine od 605 metara, na povšinu izlazi potpuno zaštićena od bilo kakvih zagađenja, direktno u Dom vode u Banji Vrujci, gde se puni u flašu onakva kakva je na mestu nastanka: prirodna, čista, bez dodatne prerade. Tako se zadržava njen autentičan kvalitet. U svakoj kapi ove vode oslikava se upravo inteligencija prirode, jer ona poseduje uravnotežen odnos minerala, pa je zato idealna da se konzumira svaki dan, u neograničenim količinama.

Voda Voda
foto: Shutterstock

Sadrži optimalnu količinu kalcijuma u dobrom odnosu sa magnezijumom koji pospešuje njegov metabolizam. Ima nizak sadržaja natrijuma i hlorida, što je još jedan razlog da možemo da je pijemo u neograničenim količinama. Studija koju je uradio Medicinski fakultet u Beogradu potvrdjuje da se VODAVODA u komercijalnom pakovanju bez dodatne obrade koja nije potrebna, ističe po svojim karakteristikama i blagodetima za ljudski organizam.

Studija ističe: "Preporučuje se osobama svih uzrasta bez posebnih ograničenja. Može se slobodno koristiti za pripremu obroka najmlađoj populaciji. Ne postoje razlozi za ograničenje za posebna fiziološka stanja ili mnoga oboljenja za koja postoje razlozi za ograničenu potrošnju ili nepreporuku za konzumaciju određenih mineralnih voda. Zahvaljujući mineralnom sastavu ove vode, koji je u idealnom skladu sa stabilnim molekulima vode i pH vrednosti u idealnom opsegu pH vrednosti ljudskog organizma (7.365), VODAVODA spada u kategoriju specijalnih voda koje se svakodnevno unose. Ova voda doprinosi očuvanju zdravlja i produženju srednjeg, radnog, fizičkog i mentalnog kapaciteta. Brzo gasi žeđ, bez posebnog angažovanja energetskih rezervi i uz očuvanje vitalnih funkcija apsorbujućih ćelija digestivnog sistema. Njena ravnomerna distribucija u organizmu i dostupnost svakoj ćeliji organizma, kao i njenih minerala, dodatna su prednost. Alkalitet i mineralni sastav, svrstavaju je u kategoriju svetskih voda mladosti."

Tako čista i sa uravnoteženim sastavom, sa blagotvornim dejstvom na procese u organizmu, ova voda predstavlja pravo prirodno bogatstvo za čoveka.

I zato priča o arteškoj vodi, iz zapadne Srbije, nije i ne može biti obična priča o vodi, o dva molekula vodonika i jednom molekulu kiseonika, već je lekcija prirode čoveku o tome kako priroda strpljivo stvara recepte baš po meri čoveka i spremno ih čuva u skrovitim delovima daleko od štetnih uticaja kako bi obezbedila život.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs